MARCO BERTORELLO Afp
IMA NOVI POSAO?

Bivši trener Juventusa i Chelseaja preuzima klupu talijanskog velikana? Kontakt je već uspostavljen

Bivši trener Napolija, Chelseaja i Juventusa Maurizio Sarri navodno je pronašao sljedeći posao
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2021. 21:19

Ovaj 62-godišnji talijanski stručnjak je bez posla od kolovoza prošle godine kada je smijenjen u Juventusu. Talijanski mediji navode kako je Roma već stupila u kontakt sa Sarrijevim agentom Falijem Ramadanijem i da bi posao mogao biti dogovoren odmah po završetku sezone.

Ugovor aktualnog Rominog trenera Paula Fonsece istječe na kraju sezone, rijetki vjeruju da će ovaj 48-godišnji Portugalac i sljedeću sezonu dočekati na klupi rimskog kluba.

Roma se trenutno nalazi na tek sedmom mjestu talijanskog prvenstva, sa 11 bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Juventusom i Ligu prvaka sljedeće sezone mogu izboriti samo ako osvoje Europsku ligu u kojoj će u polufinalu igrati protiv Manchester Uniteda.

Neki tvrde da Fonsecu na klupi neće spasiti čak ni osvajanje Europske lige.

Sarri je u Serie A s Napolijem i Juventusom ostvario dobre rezultate. U tri od četiri sezone provedene u Napulju Napoli je zavržavao kao viceprvak, a najlošiji plasman imali su 2016/17 kada su završili treći. U Juventusu je pak osvojio naslov Serie A u sezoni 2019/20, ali je smijenjen zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Lyona.

Linker
02. svibanj 2024 13:24