Stefano Pioli

 BARBARA GINDL Afp
NE MOGU SE POMIRITI

Bolan poraz Dinamova velikog protivnika: ‘Bili smo bolji, bili smo nepobjedivi, i ovo je ogromna šteta!‘

‘Jako sam razočaran! Kada odigrate ovakvu utakmicu, onda ne smijete izgubiti, a nama se baš to dogodilo‘
Piše: SN/Marko CrnjakObjavljeno: 19. rujan 2022. 06:41

Derbi 7. kola talijanske odigran je srazom Milana i Napolija pod tribinama čuvenog San Sira, gdje je gostujuća momčad stala na kraj izvrsnom nizu Rossonerra od 22 utakmice bez ligaškog poraza. Napoli, koji je u novu sezonu ušao odlično, rezultatom 2:1 je svladao momčad Stefana Piolija i ostao na prvom mjestu ljestvice uoči reprezentativne stanke sa 17 prikupljenih bodova.

Milanu, koji s Dinamo igra u skupini E Lige prvaka, ovo je prvi poraz u sezoni.

image

Slavlje igrača Napolija

MIGUEL MEDINA Afp

Bila je to vrlo skromna partija u prvom dijelu, no onda je pogodak Mattea Politana (55) s bijele točke pokrenuo golijadu druge dionice. Domaćini su izjednačili rezultat preko Oliviera Girouda (69), ali Giovanni Simeone (78) kao džoker s klupe Napolitanaca presudio je Rossonerrima, kod kojih se uvelike osjetio izostanak prve zvijezde momčadi. Rafael Leao nije mogao nastupiti zbog crvenog kartona zarađenog u prošlom kolu protiv Sampdorije, a Pioli nije uspio pronaći način kojim bi nadomjestio njegov izostanak. Ante Rebić također je bio izvan sastava Milana.

Pioli je nakon utakmice bio vidno frustriran, smatra da Milan nikako nije zaslužio poraz, uz nekoliko dobrih šansi, dvije pogođene vratnice...

image
MIGUEL MEDINA Afp

"Nisam zadovoljan, a ne bi trebali biti ni moji igrači. Kada odigrate ovakvu utakmicu, onda ne smijete izgubiti, a nama se baš to dogodilo. Zabili smo samo jedan gol, i to je stvarno premalo s obzirom na broj šansi koje smo stvorili. Jako sam razočaran, ali to je tako, moram izvući pouke iz ovogo poraza, igrali smo dobro", rekao je Pioli nakon susreta i prokomentirao dva primljena gola:

"Izgubili smo jer u dva navrata nismo dali sve od sebe, nismo bili na razini koja je potrebna. A igrali smo bolje od Napolija. Bili smo nepobjedivi do ove utakmice, i ogromna je šteta da smo izgubili nakon ovakve dobre predstave", nije se mogao Talijan pomiriti s porazom.

Posebno je pohvalio belgijskog reprezenattivnog venjaka Chalresa De Ketelaerea, koji je ovoga ljeta iz Club Bruggea stigao u MIlano.

"Ovo m je najbolja utakmica sezone! Treba mu malo vremena da se privikne nanovu ligu, ali sretan sam zbog njegovog nastupa. Postaje sve bolji i bolji".

Linker
25. travanj 2024 22:32