Ciprian Tatarusanu i Ante Rebić
 MARCO BERTORELLO Afp
HRVATI U FOKUSU

Brekalo dolazi ‘ubiti vraga‘, a Rebić je rješenje za sve probleme i ‘najisplativija devetka‘

Ante je ‘službeno‘ na listi ozlijeđenih, no Gazzetta tvrdi da bi se baš večeras mogao vratiti
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 26. listopad 2021. 09:40

Večeras (20.45) na San Siru sučeljavaju se Milan i Torino. Domaćin je nakon devet kola bodovno (25) izjednačen s vodećim Napolijem, ali ima slabiju gol-razliku, dok je Torino 12. sa 11 bodova, ali osokoljen nedavnom pobjedom nakon četiri kola, 3-2 protiv Genoe. Međutim, iz hrvatske perspektive, najvažnije je da se vodeći novinari La Gazzette dello Sport u najavi bave našim nogometašima, Fabio Licari Antom Rebićem, a Nicola Cecere Josipom Brekalom.

Rebić je „službeno” na listi ozlijeđenih, s „nepoznatim datumom povratka”, nešto slično Dinamovom Bruni Petkoviću, no dobro obaviješteni Licari, kojeg osobno poznajemo, tvrdi da bi se Reba, u trenutku kad je Ibrahimovićev doprinos limitiran, a Giroud se još nije prilagodio na igru „rossonera”, mogao vratiti baš protiv Torina, kao „najisplativija devetka”.

image
Ante Rebić
MIGUEL MEDINA Afp

„Ovaj Milan nema problem napada. Momčadi koja zabije 10 u zadnja tri kola i 22 ukupno dosad u prvenstvu gol ne predstavlja napor. No, čini se da Milan ima problema s razvojem igre, tečnim protokom lopte, jednostavnog osvajanja terena na koji smo navikli prije lockdowna i to zbog manje reaktivnog napada”, piše Licari i rješenje za to vidi se baš u karakteristikama fizički moćnog Ante Rebića...

Cecere, pak, piše kako Torino s Brekalom dolazi na San Siro „ubiti vraga”, jer puni nadimak AC Milana glasi „crveno-crni đavoli”. Momčad Ivana Jurića ponovno gostuje kod vodećeg, nakon što je pretprošli vikend u 81. minuti izgubila od Napolija (prije toga doma u 86. od Juventusa). Na desnu stranu napada vraća se Praet, u špici se predviđa „štafeta” Sanabrije i Belottija, a na lijevoj starta – Breksi! Kojem je protiv Genoe baš Praet dodao za pogodak za 3-1.

image
Josip Brekalo
MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

„Brekalo osvaja svom brzinom i driblinzima, osobnošću kojom se nametnuo, sposobnošću čitanja različitih faza igre, pronalazeći si prostor ispred suparnika i slušajući suigrače kad se treba vratiti.” Ističe se i oduzeta Brekalova lopta koja je začela akciju za drugi pogodak protiv Genoe. Brekalo? „Inamovibile” - nepomičan iz početnih 11! Ističu se i riječi trenera Jurića:

- Da, zadovoljni smo, ali još se može puno poboljšati.

Zaigraju li doista Rebić s jedne i Brekalo s druge strane, sve će prštati od energije. Marko Pjaca, nažalost ne konkurira za momčad gostiju zbog ozljede.

Linker
24. travanj 2024 19:24