Inter bi uskoro trebao dobiti nove bogate vlasnike

 NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
GRADE I NOVI STADION

Brozović i Perišić dobivaju nove vlasnike?! Nakon Newcastlea kupuju i Inter, a od cifre boli glava...

Inter bi već početkom 2022. trebao otiću u ruke Saudijskom javnom investicijskom fondu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2021. 10:26

Marcelo Brozović i Ivan Perišić mogli bi trebali si uskoro dobriti novog vlasika. Inter bi u 2022. godini trebao otiću u ruke Saudijskom javnom investicijskom fondu na čijem je čelu Muhamed bin Salman.

Saudijski princ i njegov fond su nedavno došli u fokus nakon što su kupili engleski Newcastle, a izgleda da je to bio tek početak. Sada se šire u Italiju i kupuju Inter. Internationa Business Times tvrdi da će Saudijci za Inter platiti čak milijardu dolara i da je dogovor postignut nakon nekoliko mjeseci pregovora sa kineskim vlasnicima kluba.

Inter se zbog koronavirusa i lošeg upravljanja našao u velikim financijskim problemima pa je ovog ljeta morao prodavati neke od najboljih igrača kako bi opstao, a Talijani tvrde da milanski div svaki mjesec završava u minusu od 13 milijuna eura.

Svoje probleme Kinezi su odlučili riješiti prodajom kluba koji s novim vlasnikom sigurno neće biti u teškoj financijskoj situaciji. Cijeli posao trebao bi postati služben već do kraja godine, a novi vlasnici bi, uz izgradnju ekipe, sagradili i novi stadion u Milanu. Spomenuti saudijski fond vrijedan 320 milijardi funti ni tu ne misli stati, pa nakon Intera planira kupiti i francuski Marseille i jedan klub u Brazilu.

Linker
26. travanj 2024 19:19