Marcelo Brozović

 MICHAL CIZEK Afp
KAKAV PREOKRET

Brozovićeva zamjena zaludila Talijane! Uspoređuju ga s legendom, a Hrvatu poručuju - ne trebaš žuriti...

Ne treba zaboraviti da je jedno odigrati dobro tri-četiri utakmice, a drugo činiti to u kontinuitetu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. listopad 2022. 10:17

Talijanski mediji puni su hvalospjeva na račun Turčina Hakana Calhanoglua koji je u nekoliko utakmica za Inter vrlo dobro odigrao kao zadnji vezni. Na više portala plasirana je ista teza - Marcelo Brozović ne mora se žuriti s povratkom, ima dovoljno vremena da sanira bedreni mišić do kraja jer nema razlog da ga mori tjeskoba kako će ekipa bez njega.

Calhanoglu je toliko zaludio Talijane da ga uspoređuju s Andreom Pirlom koji je također bio ofenzivni veznjak da bi postao korektor sredine terena, što nije čest slučaj. Protiv Barcelone je osim toga zabio u Milanu, a i na Camp Nou imao prste u golu koji je dao Lautaro Martinez. Protekle sezone u Interu se smatralo da je jedan od razloga gubitka scudetta nedostatak zamjene za Brozovića, tada je Turčin bio samo opcija koja nije zaživjela.

image

Hakan Calhanoglu

MARCO BERTORELLO Afp

Za Brozovića pišu da bi mogao biti na klupi protiv Bayerna u Münchenu 1. studenoga u Ligi prvaka, a da je realno njegov nastup na terenu očekivati 6. prosinca u derbiju s Juventusom u Torinu. Pojedini dodaju opasku - nema potreba za brzanje, a on se ipak žuri. Kako se promijenila percepcija!

Prije toga Inter ima tri utakmice s Fiorentinom, Viktorijom Plzen u kojoj mora izboriti pobjedom prolaz skupine u Ligi prvaka te Sampdorijom.

Gazzetta dello Sport je čak ustvrdila: "Brozo i dalje ostaje ključni nositelj igre i starter kao zadnji vezni, ali ako Calha nastaviti na ovim razinama zašto ne razmisliti o malom preokretu? Uostalom, nakon povijesnog poteza Pirlo nikad nije napustio svoje kraljevstvo.

Je li doista Calhanoglu ugrozio Brozovićevo mjesto u Interu i postao kralj, kazat će trener Simone Inzaghi, međutim da talijanski komentatori ne budu površni i kratkovidni ne bi trebali zaboraviti da je jedno odigrati na nekoj poziciji dobro tri-četiri utakmice, a drugo činiti to u kontinuitetu kroz sezone... Turčin tek treba dokazati da je u stanju držati taj ritam igara sa svim novim izazovima koje donosi igra na defenzivnom veznom.

Brozović se ozlijedio na utakmici reprezentacije u Beču 25. rujna, tada je rečeno da će izostati tri-četiri tjedna, eto četiri tjedna bit će za vikend koji dolazi, stanka će evidentno biti duža. No to je dobro, za Vatrene je ključno da se posve oporavi i u Kataru bude pravi. Nadamo se da se ne žuri s time...

Linker
23. travanj 2024 14:39