ŽIVOPISNA NAJAVA

‘Čeka nas užasna utakmica. Kako Guardiola kaže, igrati protiv njih je kao da idete zubaru‘

Zanimljiv subotnji okršaj u Serie A duhovito je najavio Lazijev strateg
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. veljača 2023. 23:27

Lazio u subotu dočekuje Atalantu našeg Marija Pašalića u dvoboju kandidata za plasman u Ligu prvaka. Domaćin je četvrti s bodom više od petoplasiranih gostiju iz Bergama, a po mnogo toga bi to mogao biti vrlo zanimljiv sudar.

- Ako Atalanta fizički padne, oni su normalna momčad. Ako su tjelesno dobro, vrlo su jaki. Čeka nas užasna utakmica. Kako Guardiola kaže, igrati protiv njih je kao da idete zubaru – duhovito je ogled na Olimpicu najavio trener Lazija Maurizio Sarri.

Povukao je i paralele vezane uz položaj ova dva kluba na nogometnom tržištu.

- Razlika je u tome što su oni tri sezone igrali Ligu prvaka i skupili 100 milijuna više nego inače. Zbog toga su mogli kupiti igrače koji vrijede 25 milijuna. Ove sezone naše dvije momčadi su jednake, bodovna razlika je nevažna u ovom trenutku. U subotu imamo veliku priliku, iako ništa još neće biti definitivno – kazao je Sarri, u čijoj je momčadi hrvatski veznjak Toma Bašić.

Posljednji put Lazio je Atalantu na u Rimu svladao još 2017. godine, od tada su s društvom sa sjevera dvaput izgubili i triput remizirali pred svojim navijačima.

Linker
17. travanj 2024 09:51