Kalidou Koulibaly je novi igrač Chelseaja

 MASSIMILIANO FERRARO Nurphoto Via Afp
SADA JE I SLUŽBENO

Chelsea nakon Raheema Sterlinga doveo novo veliko pojačanje, Bluesi za 38 milijuna eura pojačali obranu

Kalidou Koulibaly je novi član Chelseaja u koji stiže iz talijanskog prvoligaša Napolija
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. srpanj 2022. 09:23

Nakon što je prije tri dana Raheem Sterling i službeno postao član Chelseaja, "bluesi" iz Londona doveli su i drugo veliko pojačanje za novu sezonu. Senegalski stoper Kalidou Koulibaly (31) pojačat će posljednji red momčadi Thomasa Tuchela.

Stasiti stoper posljednjih je osam godina proveo u Napoliju gdje je došao iz belgijskog Genka. Za talijanski klub odigrao je 317 utakmica uz 14 postignutih pogodaka. U London stiže u transferu vrijednom 38 milijuna eura, a ugovor je potpisao na četiri godine.

"Ovo je veliki klub i uvijek sam sanjao o igranju u Premier ligi. Chelsea me zvao već 2016., ali tada se nismo uspjeli dogovoriti. Sada smo se brzo dogovorili i pokazali su veliku želju za mojim dolaskom", izjavio je po potpisu ugovora.

Obrana Chelseaja ostala je upražnjena nakon što su dva igrača iz posljednje linije napustili klub po isteku ugovora. Andreas Christensen potpisao je za Barcelonu, dok je Antonio Rüdiger otišao u Real Madrid.

Koulibaly se odmah priključio ostatku momčadi Chelseaja koja je na pripremama u SAD-u, a prvu pripremnu utakmicu igraju u noći sa subote na nedjelju u četiri sata po srednjoeuropskom vremenu. Protivnik u Las Vegasu bit će im meksički Club América.

Linker
27. travanj 2024 22:58