GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
‘IMA NEVJEROJATAN POTENCIJAL‘

Conte nakon razbijanja Milana diže Hrvata u nebo: ‘Promijenio se, nije više kao lani! Ponosan sam!‘

Na pitanje o tome jesu li blizu naslovu prvaka samo je rekao - ma kakav Scudetto...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2021. 20:35

Pobjedom u izravnom obračunu dvije prvoplasirane momčadi talijanskog nogometnog prvenstva Inter je svom gradskom rivalu Milanu pobjegao na četiri boda prednosti. Čisto i suvereno, s 3:0 na San Siru slaviti bi mogli navijači crno-plavih, da su mogli prisustvovati magičnoj predstavi Lautara Martineza, Romelua Lukakua, ali i Ivana Perišića.

Baš je njega nakon novog trijumfa, odnosno nakon što je Milanu zadao već treći poraz u zadnjih pet kola, u prvi plan stavio Antonio Conte. Nekadašnji prvak Italije s Juventusom sada je napravio važan korak u borbi za povratak Scudetta u Milano, i to na stranu Intera.

image
Perišić protiv Milana
SOFASCORE

Grafike omogućio: SofaScore

- Perišićev me napredak čini ponosnim. Barella se prilagodio brzo, Eriksenu je trebalo vremena, ali Perišić je zaista sjajan od povratka iz Bayerna. Izgleda mi kao da lani, prije nego li je otišao, nije imao onu istu odanost kakvu ima danas. Promijenio se, a danas je opet odigrao fantastično iz svakog aspekta. Ima nevjerojatan potencijal, a uvijek mu kažem nek slobodno još više vjeruje u sebe - hvalio je Conte hrvatskog reprezentativca.

image
Antonio Conte
MIGUEL MEDINA Afp

Kad utakmicu pobijediš s 3:0, a kad je još k tome to i gradski derbi protiv najljućeg rivala, možeš samo biti zadovoljan.

- Derbi je bio sjajan, pun tenzija i pritisaka, jasno se vidjelo da su ovo dvije momčadi koje žele napraviti rezultat. Mi smo bili izvrsno pripremljeni, a što da kažem o našoj realizaciji? Protiv takvog suparnika uvijek moraš koristiti prilike, mi smo danas bili jako dobri - dodao je bivši talijanski izbornik.

Veli Conte da su još daleko od Scudetta:

- Ma, kakav naslov prvaka. Mi imamo sljedeće dvije utakmice, a to su Genoa i Parma. Tek nakon tih dvoboja vidjet ćemo dokle smo dogurali, jer na malim se utakmicama osvajaju prvenstva, a te utakmice vrijede isto koliko i ovi derbiji.

Linker
25. travanj 2024 10:23