MARCO BERTORELLO Afp
MNOGI ĆE MU ZAMJERITI

Cristiano Ronaldo na udaru navijača! Dok luduje, razbija i urla, počinju razgovori o njegovoj budućnosti

Nakon bacanja kapetanske vrpce, CR7 je u Torinu opet poludio. Pirlo ga je uzeo u zaštitu, ali...
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 13. travanj 2021. 21:05

Kad se pobjeđuje, kad se postižu pogoci i kad se ruše rekordi, sve je super. Kada stvari krenu u suprotnom pravcu, nervoza je sve jača i izraženija. Tako u posljednje vrijeme funkcionira jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Cristiano Ronaldo imao je ‘žutu minutu’ u Beogradu za vrijeme nastupa za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine, a slična stvar dogodila mu se i u nedjelju u Torinu.

Ronaldo polako gubi kontrolu, a analitičari nogometnih zbivanja na Apeninima pokušali su objasniti razloge njegove sve učestalije nervoze.

Ništa neobično

Juventus je u nedjelju na svom stadionu nadvisio Genou u 30. kolu talijanskog prvenstva (3:1). Cristiano Ronaldo u tom susretu nije postigao pogodak, ali je zato dosta često prigovarao suigračima, te gestikulirao na travnjaku tražeći da ga posluže pred golom, pogotovo u drugom poluvremenu. Rekli biste, ništa neobično od Portugalca kod kojeg je ego ipak vrlo jako izražen. Međutim, ovom prilikom napravio je i nešto na čemu su mu brojni Juventusovi navijači sigurno zamjerili.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Prilikom utakmice Srbije i Portugala u Beogradu je demonstrativno skinuo i na tlo bacio kapetansku vrpcu, te je napustio teren prije kraja utakmice i krenuo prema svlačionici. Razlog je bio (pobjednički) pogodak za kojeg je bio uvjeren da ga je postigao (i jest, lopta je prešla gol-liniju), ali ga suci nisu priznali, a nije bilo ni VAR-a da se sve to provjeri uz već uobičajenu video-tehnologiju.

Nakon ogleda s Genoom Ronaldo je također reagirao ljutito, no ovom prilikom nije na tlo bacio kapetansku vrpcu jer nije Juventusov kapetan. Napravio je, iz navijačkog kuta gledanja, još goru stvar.

Skinuo je dres i bacio ga na tlo po završetku utakmice, a skupljač lopti brzo je podigao neočekivani suvenir. U dijelu medija pojavilo se tumačenje da je dres zapravo i bio namijenjen kao poklon dječaku koji je skupljao lopte, no ako to i jest točno, način na koji je to Cristiano Ronaldo izveo baš i nije bio najprimjereniji.

Međutim, to nije bilo sve. Kako je navela La Gazzetta dello Sport, portugalski as nastavio je sa svojim ispadima i u svlačionici Stare dame. Tamo je navodno opalio šakom u zid, te je nakon tuširanja u tišini napustio Allianz stadion.

- Normalno je da želi zabiti. To je stav šampiona koji se uvijek žele istaknuti - komentirao je nakon utakmice Juventusov trener Andrea Pirlo, uzevši u zaštitu svoju najskuplju zvijezdu.

Pirlova je ekipa na prvenstvenoj ljestvici tek na trećem mjestu, a za vodećim Interom zaostaje čak 12 bodova. Gazzetta tvrdi da je glavni razlog Ronaldove frustracije stanje u momčadi. Naime, Portugalac smatra kako ostali suigrači nisu na razini njegove kvalitete, pa je navodno od klupskih čelnika već zatražio određena jamstva za sljedeću sezonu. On bi htio da se kao pojačanja dovedu velika i zvučna imena, no Agnelli i ostali to mu ne mogu jamčiti, pa je i njegov budućnost vrlo neizvjesna.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Razgovori o budućnosti

Da je ostao u madridskom Realu, možda bi sve bilo drugačije. S Juventusom će ove sezone ostati i bez Lige prvaka i bez talijanskog naslova, a naslov prvog strijelca talijanske lige malo će mu značiti ako ga osvoji. Trenutačno je vodeći na ljestvici s 25 pogodaka, Interov belgijski napadač Romelu Lukaku je drugi sa 21 golom.

Talijani pišu kako bi Cristiano Ronaldo želio napadača poput Karima Benzeme s kojim je odlično funkcionirao u Kraljevskom klubu. Isto tako, rado bi imao i jednog igrača u vezi koji bi ga ‘hranio’ asistencijama. Ronaldov agent Jorge Mendes doći će na razgovore u Juventus na kraju sezone kako bi s klupskim šefovima raspravio o budućnosti svog klijenta. Ugovor mu traje do ljeta 2022. godine...

Linker
19. travanj 2024 07:36