MIGUEL MEDINA Afp
NOVOSTI NA TRŽIŠTU

Cristiano Ronaldo prekinuo šutnju, Arsenal doveo veznjaka: ‘Ne mogu to ljudima dopustiti...‘

Na društvenim mrežama oglasio se i slavni portugalski napadač povodom posljednjih medijskih nastupa
Piše: Ivo KoneževićObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 19:57

Ime Cristiana Ronalda posljednjih dana sve više se provlači kroz medije, kako talijanske tako i kroz španjolske, francuske, pa i engleske tiskovine. Portugalac nema namjeru produljiti ugovor koji mu istječe na kraju ove sezone, štoviše želio bi napustiti Juventus već do kraja ovoga prijelaznog roka ako je moguće.

Odbijenica Reala

Njegov agent Jorge Mendes tako već tjednima naporno radi da pronađe novu destinaciju, ali sve skupa još nije urodilo plodom jer je malo klubova koji usred ove ekonomske krize mogu priuštiti teret Ronaldove plaće od 30 milijuna eura. Povratak u Real Madrid trener Carlo Ancelotti prije nekoliko dana je jasno otpisao, iako su pouzdani izvori otkrili kako je Mendes u više navrata pokušao doći do dogovora s Los Blancosima. Kandidati koji su stoga ostali su dva državno-upravljana kluba, PSG i Manchester City. Dva kluba naizgled imuna na financijsku krizu koja je zadesila gotovo sve ostale klubove.

Iako interes postoji od strane tih klubova, Ronaldov bi se dolazak jedino mogao ostvariti kao reakcija na drugi transfer. U slučaju PSG-a, prodaja Mbappéa u Real Madrid bi otvorila mjesto za dolazak Ronalda, a u slučaju engleskog prvaka se na Ronalda gleda kao alternativu ne uspije li pohod na Kanea. I dok ta posljednja opcija na prvu ne zvuči najizglednije, pogotovo s obzirom na Ronaldovu povijest u Manchester Unitedu, kada se sve skupa sagleda ima smisla. Ronaldo bi Cityju upotpunio rupu koju imaju u vrhu napada, a City bi Ronaldu pružio kompetitivnu momčad za napad na Ligu prvaka.

Pošto se radi o tri kluba iz tri lige, Ronaldovo je ime posljednjih tjedan dana korišteno kroz ogroman broj tiskovina, portala i tv-emisija do te mjere da se i on sam odlučio oglasiti s objavom na društvenim mrežama. Dao je reakciju na spekulacije, praktički rekao da mu je dosta poigravanja njegovim imenom i zatražio poštovanje.

Domino efekt

- Prekidam šutnju jer ne mogu dopustiti ljudima da se poigravaju mojim imenom. Ostajem fokusiran na svoju karijeru i svoj posao, posvećen i spreman na sve izazove ispred mene. Sve ostalo? Sve ostalo je samo priča - rekao je između ostalog u svojoj objavi Cristiano Ronaldo.

Juventus bi za njegov odlazak tražio 30 milijuna eura odštete, pojavi li se momčad željna pregovaranja. Ronaldu je za odlazak potrebno da se jedna od prije spomenutih domino pločica pomakne, u suprotnom gotovo sigurno ostaje igrač Juventusa. Ni on ni klub nemaju namjeru produljiti suradnju pa će u svakome slučaju idućeg ljeta igrati u novome dresu.

Saga između Stare Dame i Sassuola, vrlo dugi pregovori oko prodaje Manuela Locatellija, napokon je završena. Pregovori su trajali skoro cijelo ljeto. Sassuolo je bio ustrajan u tome da osigura odštetu od 40 milijuna eura, iznos od kojega su Juventusove ponude prvotno bile vrlo udaljene. Na kraju je postignut dogovor koji glasi ovako: Locatelli će dvije sezone odigrati na posudbi, a onda ga Juventus obavezno mora otkupiti za 35 milijuna eura bez ikakvih iznimki. Ostvari li Juve plasman u Ligu prvaka, moći će ga otkupiti već idućeg ljeta.

Odegaard u Londonu

A 23-godišnji Manuel Locatelli već je jučer u ranim jutarnjim satima stigao u Juventusov kampus gdje je obavio liječnički pregled. Podsjetimo, za njegove je usluge vrlo zainteresiran bio i Arsenal koji je imao dogovor sa Sassuolom da izravno plati tih 40 milijuna eura, ali Talijan ih je odbio jer mu je jedina želja bila prelazak u Juventus.

Sada, nakon što je Locatelli definitivno ispao iz priče, Arsenal se okrenuo prošlogodišnjem posuđeniku iz Real Madrida Martinu Odegaardu, 22-godišnji je Norvežanin proveo prošlu polusezonu s Topnicima gdje mu se jako svidjelo igrati pod trenerskom palicom Mikela Artete. Sada, kod Carla Ancelottija i dalje nema mjesta za njega u veznome redu zbog prejake konkurencije i Real je spreman prodati ga za iznos od otprilike 35 milijuna eura.

Engleski mediji tvrde da su pregovori već u završnim fazama i da su velike šanse da se transfer ostvari. Odegaard bi s Arsenalom potpisao na pet godina. U njegov odlazak vjeruje i ugledna Marca koja je za taj transfer u Arsenal napisala da mu “nedostaje samo posljednji pečat”.

Linker
05. svibanj 2024 02:54