Salvatore Molina iz Crotonea slavi postignuti gol
 GABRIELE MALTINTI
Slave promociju

Crotone izborio ulazak u Serie A i priključio se Beneventu, ostala je još jedna nepoznanica

Crotone je dosada proveo dvije sezone u društvu najboljih gdje je boravio od 2016. do 2018. godine
Piše: HinaObjavljeno: 25. srpanj 2020. 10:35

Nogometaši Crotonea pridružili su se igračima Beneventa kao putnici u prvu talijansku ligu za sljedeću sezonu, oni su povratak u Serie A izborili uvjerljivom 5-1 pobjedom na gostovanju kod posljednjeg Livorna u susretu 36. kola, a odgovarao im je i 0-0 remi treće Spezije na gostovanju kod Cremonesea.

Drugi Crotone tako dva kola prije kraja natjecanja u drugoj ligi ima 65 bodova, nedostižnih osam više od treće Spezije. Još ranije je Benevento osigurao prvo mjesto sa 83 boda.

Crotone je dosada proveo dvije sezone u društvu najboljih gdje je boravio od 2016. do 2018. godine. Te 2018. je ispao iz Serie A zajedno s Beneventom, kojemu je sezona 2017/18. bila jedina koju je proveo u prvoj ligi dosada.

Izravni plasman u Serie A izborit će dva prvoplasirana sastava iz Serie B, dok će za treće mjesto doigravati sastavi koji prvenstvo okončaju između trećeg i osmog mjesta. Trenutačno te pozicije drže Spezia, Pordenone, Frosinone, Cittadella, Salernitana i Empoli.

Već je poznato kako će Serie A ove sezone napustiti SPAL i Brescia, dok je u najvećoj opasnosti pridružiti im se Lecce koji tri kola prije kraja natjecanja zaostaje četiri boda za Genoom koja se nalazi na 17. poziciji, posljednjoj koja osigurava ostanak.

Linker
24. travanj 2024 17:51