Igrači Milana 

 PIERO CRUCIATTI Afp
KATASTROFALAN POČETAK

Da Ibrahimović još uvijek igra, nakon ovog bi ‘uništio‘ svlačionicu. Novi trener već je u problemima

‘Nemoguće je dobivati utakmice kad se ovako loše branimo‘, kaže Fonseca
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 23:42

Milan je katastrofalno ušao u novu sezonu Serie A, nakon dva kola Rossoneri imaju samo 1 bod. Nakon što su se u 1. kolu provukli protiv Torina (2:2 nakon što su na San Siru do 89. minute gubili 0:2), u 2. kolu poraz nisu mogli izbjeći, pali su kod Parme 2:1. Novi Milanov trener, Portugalac Paulo Fonseca, tako se već na početku sezone našao u velikim problemima...

Parma je u subotu, za razliku od Milana, izgledala vrlo dobro i uspjela je dominirati zahvaljujući organiziranoj igri. Da nije bilo nekoliko propuštenih velikih prilika, pobijedili bi i uvjerljivije. Gosti su, pak, izgledali neuravnoteženo i pouzdali se u individualnu kvalitetu, što im se očito nije isplatilo. Fonsecina momčad ostala je u igri zahvaljujući nekoliko ključnih reakcija Strahinje Pavlovića, koji nije imao lak zadatak u defenzivnom dijelu.

image

Igrači Milana

PIERO CRUCIATTI Afp

Zvijezde Rossonera još jednom nisu dale dovoljno, naročito Rafael Leao i Theo Hernandez, koji su radili ozbiljne pogreške i pokazivali neopreznost. Ruben Loftus-Cheek je jedva viđen u svojoj nominalnoj ulozi "desetke", a Noah Okafor je pokazao da je više joker s klupe nego ključni napadač. Bez Alvara Morate, koji je Parmu propustio zbog ozljede. ovoj momčadi nedostaje referentna točka u ofenzivi. Bilo je također i previše izgubljenih lopti, a te pogreške su često stvarale opasnost za gol Mikea Maignana.

Kao igrač, nema sumnje da bi Zlatan Ibrahimović, glavni ‘arhitekt, ove momčad, ‘uništio‘ svlačionicu nakon takve izvedbe. Kakva će biti njegova reakcija kao sportskog direktora, ostaje za vidjeti. Vremena za gubljenje sigurno nema, inače će se sezona opasno zakomplicirati odmah na startu. Jedan bod i četiri primljena gola u dvije utakmice brojke su koje su već upalile alarm na San Siru. Fonsecin Milan je isti, ili čak i lošije izgleda od Piolijevog, novi trener zasad nije uspio ništa novo donijeti, a igrači kao da sezona nije počela.

image

Noah Okafor

PIERO CRUCIATTI Afp

- Bilo je mnogo problema u našoj igri, nemoguće je takve utakmice dobivati kada se tako loše branimo. Nismo se branili kao momčad, izgubili smo puno duela i ostavljali prostor za kontre - rekao je Fonseca nakon poraza od Parme. Ipak, prihvatio je 51- godišnji Portugalac odgovornost za ovaj poraz, ali nije štedio niti igrače...

- Uvijek sam ja najviše odgovoran za ono što se događa na terenu, ali tu je i problem kolektivnog obrambenog stava. Teško je objasniti kako je moguće da je Parma imala toliko prilika. S Torinom nismo visoko pritiskali i imali smo problema, kada smo to promijenili bilo je drugih stvari koje nisu funkcionirale - zaključio je.

Linker
05. rujan 2024 11:02