LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
IVAN JURIĆ

‘Dajem sve za ovaj klub, ali sam iz Splita i plačem za Hajduk. Zato si ne mogu dopustiti te usporedbe...‘

Hrvatskog stručnjaka pitali su da objasni osjećaj pripadnosti, pa se sjetio odakle je sve počelo
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. travanj 2023. 08:27

Nakon 28. kola Serie A i remija na gostovanju u Sassuolou (1:1), Ivan Jurić sa svojim je Torinom nešto dalje od europske pozicije. Nikola Vlašić i suigrači nalaze se na 10. mjestu s 10 bodova manje od Atalante. Protiv Sassuola je Jurića zadesila ove sezone već viđena priča - njegova momčad bolje stoji i izgleda na terenu, ali ne uspijeva izvući tri boda.

- Ušli smo jako dominantno, mogli smo voditi 2:0 ili 3:0 jer Sassuolo je rijetko dolazio na našu polovicu. Odlično smo igrali i napravili puno toga, a na kraju postigli samo jedan gol - rekao je Jurić u osvrtu na ogled.

Iduće pitanje natjeralo je hrvatskog stručnjaka na spomen slučaja Superga, odnosno katastrofe iz 1949. godine, kada je cijela nogometna momčad Torina izgubila život u zrakoplovnoj nesreći. Svi putnici, točnije 31 osoba, poginuli su pri sudaru zrakoplova u brdo Superga. "Možete li objasniti pojam turinizma?", upitao je jedan od predstavnika medija, s ciljem da mu Jurić govori o osjećaju pripadnosti klubu.

- Ne mogu to baš objasniti. Ja sam nogometni trener, zapažam tu pripadnost i mogu ju osjetiti. Postoji mnogo situacija, od Superge pa nadalje, u kojima možete vidjeti snagu ovog kluba i društva koje se oko njega okuplja. Ili ste rođeni ovdje, ili jednostavno imate taj osjećaj u sebi. Ja se trudim dati sve od sebe za Torino, ali dolazim iz Splita, ja plačem za Hajduk. Zato si ne mogu dozvoliti da se uspoređujem s ljudima iz Torina koji to osjećaju prema svom klubu - poručio je nekadašnji igrač, a čini se vječni navijač Bijelih.

image

Jurić protiv Sassuoloa

STEFANO NICOLI/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stefano Nicoli/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia

Zatim je Jurić otkrio da mu je Gian Piero Gasperini, trener s kojim se još kao igrač susreo u Crotoneu, bio iznimno važno lice u karijeri.

- Bez Gasperinija ništa od ovoga ne bi bilo moguće. U životu nađeš ljude koji te promijene, on je promijenio moj pogled na stvari. Imao sam veliku sreću što sam ga zatekao u jednom lošem trenutku.

Jurić će nastaviti svoju veliku borbu za Europu u subotu protiv Josea Mourinha i Rome. Naš trener u više je navrata tijekom sezone govorio o europskim ambicijama i želi da mu klub osigura dovoljno kvalitetan kadar igrača da bi i iduće sezone mogao konkurirati. U tom kontekstu, želi da Torino otkupi Nikolu Vlašića, trenutno posuđenog iz West Hama.

Linker
28. travanj 2024 08:47