AFP
SVE JE OTKRIO

Direktor nogometnog diva: ‘Haaland nas je odbio, a oni nisu željeli platiti ni penija za Ronalda!‘

Direktor torinskog velikana Federico Cherubini otvoreno o situaciji u klubu i njegovim planovima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2021. 08:07

Čelnici velikih nogometnih klubova vrlo rijetko u javnosti otvoreno govore o svojim poslovnim potezima, no iznimku je napravio direktor Juventusa Federico Cherubini u intervjuu za talijanski sportski list Tuttosport. Ovaj je 50-godišnjak ljetos na poziciji šefa sportskog sektora torinskog velikana naslijedio Fabija Paraticija, koji je otišao u Tottenham. Pričao je Cherubini u tom intervjuu prilično otvoreno o Haalandu, Donnarummi, Cristianu Ronaldu...


- Želimo kompetitivnu momčad s različitim projektima mladih igrača koji će promijeniti ekipu. Ako su u prošlosti tu bili već dokazani igrači, sada imamo različite igrače sa sjajnim potencijalom, koje će trener Massimiliano Allegri trebati razviti. Ostajemo i dalje iznimno kompetitivni, i dalje želimo pobjeđivati, ali koristeći drugačiji pristup - rekao je Federico Cherubini o planovima Stare dame.


Dodao je Cherubini kako je već poznat klupski proračun za budućnost, te koliko će se novca moći odvojiti za pojačanja u sljedećim prijelaznim rokovima.
- Moramo shvatiti s kakvom vrstom tržišta ćemo se suočiti kada pandemija završi - istaknuo je.


Otkrio je također čelnik Stare dame kako je klub iz Torina još 2017. godine iz Moldea želio dovesti norveškog napadača Erlinga Brauta Haalanda, koji sada briljira u dresu Borussije iz Dormtunda, ali se od njega očekuje da uskoro potpiše za neki od najvećih svjetskih klubova. Međutim, naišli su na odbijenicu...
- Žalimo što nismo uspjeli dovesti Haalanda, bilo bi glupo reći nešto drugo. Ipak, stvari treba staviti u kontekst. Mladi igrači mogu se uplašiti odlaska na posudbu. Mi smo tada bili na početku našeg U-23 projekta i možda ono što smo mu ponudili nije bilo previše uzbudljivo. Možda ideja o posudbi nije bila idealna za igrača poput njega, možda bi danas stvari bile drugačije.
Iako se dugo pričalo kako bi prvi vratar talijanske reprezentacije Gianluigi Donnarumma mogao završiti u Juventusu, na kraju je ipak potpisao za Paris Saint-Germain nakon napuštanja redova Milana.


- Donnarummu nismo doveli jer imamo pouzdanog vratara s dugačkim ugovorom (Szczesny). Vjerujemo u njega i mislimo da je on idealno rješenje za našu momčad. S obzirom na našu politiku, ne bi imalo smisla da radimo ovo što radi Paris SG, ne bi bilo dobro imati dva važna vratara u istoj momčadi.


Posebno je zanimljiv dio o odlasku Cristiana Ronalda iz Juventusa ovoga ljeta. Iako su relevantni izvori tvrdili da je na pragu Manchester Cityja, veliki Portugalac na kraju se 'vratio kući', u Manchester United u transferu vrijednom 15 milijuna eura plus osam milijuna u bonusima.


- Manchester City nije želio platiti niti penija odštete za Cristiana Ronalda, dok se Manchester United ponašao drugačije, kao klub s tradicijom. Kraj nije mogao biti drugačiji s obzirom na način na koji je Ronaldo s nama razgovarao. Nismo mogli prisiliti igrača da ostane u kontekstu kojeg više nije priznavao. Cijenimo Cristiana Ronalda, ali dijelim isti stav kao i naš predsjednik.

Povijest Juventusa ispisali su mnogi prvaci, treneri i direktori, ali klub ostaje najvažniji!


Ronaldova prodaja donijet će Juventusu financijski gubitak od 14 milijuna eura u aktualnoj sezoni.
- Nije bilo lijepo rješavati njegovu situaciju 28. kolovoza, svi bi bili sretniji da je to bilo mjesec ranije zbog dovođenja odgovarajuće zamjene. U tjednu prije utakmice s Udineseom svi smo bili uvjereni da će ostati. Cristiana Ronalda je nemoguće zamijeniti, ali vodili smo računa o budućnosti dovođenjem Moisea Keana. To je i poruka za buduće generacije, vraćamo igrače iz naše akademije kući. Kean se vratio kao drugačiji i odrastao igrač, a ima još tako puno prostora za napredak - uvjeren je Federico Cherubini.

Linker
26. travanj 2024 17:13