MARCO BERTORELLO Afp
JUBILARNA UTAKMICA

Dočekan sa skepsom, a na kraju se pokazao kao pravo rješenje za talijanskog velikana

Nakon dugog vremena vratio je Rossonere u Ligu prvaka, te s njima ima visoke ambicije i u prvenstvu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2021. 12:30

Namučio se Milan kako bi stigao do bodova na gostovanju kod Bologne, iako je na poluvremenu imao prednost od 2:0 i igrača više od 20. minute. Međutim, domaćin je početkom nastavka stigao do ekspresnog izjednačenja, ali je u 58. minuti izgubio još jednog igrača, nakon Sourmaoroa je isključen i Soriano.

Rossoneri su na posljetku ipak uspjeli ostvariti pobjedu i to pogocima u završnici. Prvo je poentirao Bennacer, koji je potom asistirao Ibrahimoviću za konačnih 4:2. Tako je Milan barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici Serie A nakon jubilarne stote utakmice na klupi trenera Stefana Piolija.

- Mučili smo se jer smo radili pogreške nakon što smo mislili da je utakmica gotova zbog vodstva od 2:0 i igrača više. Ako prestaneš igrati, tada riskiraš da ti se dogode različiti scenariji. Srećom, mi smo još jednom pokazali snagu, vratili smo se i ostvarili pobjedu – komentirao je Pioli.

On je u Milan stigao još dok je u klubu bio Zvonimir Boban. Iako je dočekan s priličnom dozom skepse, pokazao je da je pravo rješenje. Nakon dugog vremena vratio je Rossonere u Ligu prvaka, te s njima ima visoke ambicije i u prvenstvu.

- Mentalitet je taj koji radi razliku, a ne tjelesna pripremljenost. Iako smo bili u nezavidnoj situaciji, išli smo po pobjedu i vjerovali u sebe do samoga kraja. Ovo je jako, jako važna pobjeda. Znamo da je nakon nastupa u Ligi prvaka teško protiv momčadi koje su imale cijeli tjedan za pripremu, ali učit ćemo iz tog iskustva. Sad moramo vratiti tjelesnu i psihološku energiju kako bismo izbjegli da opet radimo iste pogreške.

image
Stefano Pioli
FERNANDO VELUDO Afp


Priznao je da mu je momčad djelovala frenetično protiv devetorice suparničkih igrača.

- Zbunjivalo nas je i što su istodobno u igri bili Giroud i Ibrahimović, imali smo previše ubačaja bez određene mete. Drugog sam napadača uveo kako bismo imali više rješenja u kaznenom prostoru. Trebali smo kontrolirati igru kad smo vodili, ali odabrali smo pogrešan pristup u nastavku i to je važna lekcija za naš rast – konstatirao je Pioli.

Jedan raritet iz subotnje utakmice vezan je uz Zlatana Ibrahimovića. On je u Bologni postigao tek drugi autogol u karijeri u prvenstvenoj utakmici, prvi mu je bio u Milanovoj pobjedi protiv Chieva 2010. godine (3:1). Osim toga, pogotkom u završnici postao je tek četvrti igrač koji je poentirao u Serie A s 40 ili više godina, prije njega to su učinili Alessandro Costacurta s 41 godinom te Silvio Piola i Pietro Vierchowod s 40. Ujedno je Ibra prvi 40-godišnjak koji je namjestio pogodak u talijanskom prvenstvu nakon Francesca Tottija u veljači 2017. godine.

Linker
26. travanj 2024 21:31