LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp
PROBLEMI ZA SPLIĆANE

Događa se točno ono čega se Hrvat najviše plašio: Vatreni napušta klub na kraju sezone, a to je tek početak

Naš stručnjak jasno i glasno govorio je što želi, ali čini se da uprava radi potpuno suprotno
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. travanj 2023. 22:45

Ako su navodi talijanskog lista La Repubblica točni, u Torinu se događa upravo ono što je Ivan Jurić po svaku cijenu želio izbjeći. Navode da klub neće otkupiti Nikolu Vlašića i dobar dio posuđenih igrača, a to je u čistoj suprotnosti sa svime što hrvatski stručnjak želi gledati.

Odluka je pala

La Repubblica navodi da je klub prelomio - Vlašić se posve neočekivano vraća u West Ham, jer Torino nije spreman platiti 15 milijuna eura njegove odštete. Juriću se to nimalo ne sviđa, može se reći da su se time obistinili njegovi najveći strahovi. Tjednima govori da želi kompetentnu momčad, da Torino mora zadržati veliki dio posuđenih igrača i da se tako može nadati plasmanu u Europu.

- Ne želim izgubiti igrače koje imam. Ako zadržimo ove dečke i dodamo poneko pojačanje, onda ostajem s velikom snagom, uvjerenjem i ponosom. Kada izgubim sedam igrača, kao prošlog ljeta, onda su stvari mnogo teže i osuđen si boriti se za sredinu ljestvice - govorio je Jurić prije mjesec dana nakon poraza u gradskom derbiju protiv Juventusa.

image
MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp

I što se događa? Čini se da klub radi potpuno suprotno. Ne samo da ne planira otkupiti Vlašića, nego isto vrijedi i za Alekseja Mirančuka posuđenog iz Atalante. Otkupnina za ruskog napadača stoji 13 milijuna eura, no klub očito ne može platiti ni za njegove usluge. A to su jedni od najvažnijih Jurićevih aduta.

Ali ni tu nije kraj, prenosi talijanski list, tvrdeći da će se Ola Aina vratiti u Fulham, Koffi Djidji u Crotone, a Ronaldo Vieira u Sampdoriju. Dakle, Torino neće otkupiti gotovo nijednog posuđenog igrača, što je iz Jurićeve perspektive vjerojatno ravno katastrofi.

‘Lose-lose‘ situacija

Pitanje je kako će splitski trener reagirati na poteze uprave oprečne njegovim idejama i nadanjima. Ne može se otpisati ni mogućnost da napusti klub, što je svojevremeno učinio u Hellas Veroni kada klupsko vodstvo nije ispunilo njegove zahtjeve. Bio je to jedan od glavnih razloga Jurićevog odlaska.

image

Vlašić u dresu West Hama

JUSTIN TALLIS Afp

Sada mu je već ponuđen novi ugovor unatoč tomu što važeći istječe tek na ljeto 2024., a Jurić će ga potpisati kad i ako sam odluči. Uprava mu je u tom segmentu dala potpunu slobodu.

Za Hrvate bi ovo lako mogla bili ‘lose-lose‘ situacija. Jurić ostaje bez onoga što je žarko želio imati, a Vlašić se vraća u klub u kojem se loše snalazio i grijao klupu. Da ne spominjemo da se West Ham iznenađujuće bori za opstanak i tko zna kako će se ta priča rasplesti, premda momčad sadrži dovoljno kvalitete da ne propadne u Championship. A kakvu će kvalitetu imati Jurićev sastav iduće sezone i hoće li ga ista zadovoljiti? Nastavi li se ovakvim smjerom, teško...

Linker
20. travanj 2024 11:25