SCREENSHOT
KAOS U ZRAKU

Drama u talijanskom velikanu: Vlasnik potrošio milijune na avion, igrači prestrašeni stigli na utakmicu

Nogometaši Lazija uspjeli su pobijediti Crotone, ali putovanja će brzo zaboraviti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2020. 13:22

U subotnjem susretu 8. kola Serie A Lazio je na gostovanju pobijedio Crotone rezultatom 2:0. Ali, ono što se događalo prije i nakon tog dvoboja tjera strah u kosti i onih koji se sa situacijom upoznaju. Problem je bio na oba putovanja, kako onom za odlazak u Calabriju, tako i na povratku kućama u Rim.

Iako je kontroverzni gazda Lazija Claudio Lotito potrošio jako velik novac na kupnju privatnog zrakoplova za svoju momčad, on se već na prva dva leta pokazao ekstremno nesiguran. Doduše, nije riječ o tehnici ili nekom obliku ljudskog faktora kao ključnom elementu, već je svoje odigralo i loše vrijeme koje je nogometaše pratilo na putu.

Novi Boeing 737 predstavljen je u Laziju nakon reprezentativne stanke, ali igrači su se natrag u Rim vraćali redovnom linijom. Prvo ih je nevrijeme zadesilo u zraku na putu u Crotone, a kontrola leta nije dala dopuštenje za uzlijetanje Lazijevog aviona na početku polaska za Rim nakon utakmice. 

Tako su igrači i ostalo osoblje iz kluba sa zračne luke u Crotoneu morali autobusom do obližnje Lamezije, odakle su se redovnom linijom vratili  u Rim.

- Svi su bili u strahu kada smo letjeli prema Crotoneu osim Acerbija i Parola. Parolo je potpuni luđak, on se smijao i ludovao u avionu kao da se ništa ne događa. Pitao sam svoje suigrače zašto ga nisu snimali u letu, ali ni oni se nisu baš najbolje osjećali u cijeloj situaciji - rekao je Ciro Immobile, koji je bio jedan od strijelaca u pobjedi protiv Crotonea.

Linker
08. veljača 2021 05:42