ISABELLA BONOTTO Afp
SERIE A

Dramatična završnica dvoboja u Italiji: Monza do boda stigla iz penala u devetoj minuti sučeve nadoknade

Monza i Sampdoria su podijelile bodove remijem 2:2, a ranije je s 1:1 završen susret Verone i Lazia
Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2023. 23:35

U susretu 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Monza i Sampdorija su odigrali 2:2, a domaćin je izjednačio golom iz jedanaesterca u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Sampa je dva puta vodila i sekunde su je dijelile od važne pobjede u borbi za prvoligaški spas, ali nije izdržala.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Manola Gabbiadinija. Monza je izjednačila u 32. minuti, a strijelac je bio Andrea Petagna. Gabbiadini je u 58. minuti svojim drugim golom još jednom vratio Sampdoriju u vodstvo, a kada se već činilo kako će momčad iz Genoe upisati treću pobjedu ove sezone, Nicola Murru je u šestoj minuti nadoknade u kaznenom prostoru oborio Petagnu.

Sudac Daniele Chiffi nije dvojio, a potvrdu je dobio i nakon VAR provjere. Kazneni udarac je u devetoj minuti nadoknade sigurno izveo Matteo Pessina.

U prvom današnjem dvoboju Verona i Lazio su odigrali 1:1. Gosti su poveli u samoj završnici prvog dijela golom Pedra, a izjednačio je Cyril Ngonge u 51. minuti.

Hrvatski nogometaš Toma Bašić nije nastupio za rimski sastav.

Kolo završava u utorak utakmicom Salernitana - Juventus.

Napoli vodi na ljestvici sa 56 bodova, Inter je drugi sa 43 boda i ima trinaest bodova manje od vodećeg Napolija. Roma je treća sa 40 bodova, a Lazio na četvrtoj poziciji ima 39 bodova.

Monza je deseta sa 26 bodova, Verona je u zoni ispadanja na 18. mjestu sa 14 bodova, četiri manje od zone spasa, dok je Sampdorija i dalje na 19. mjestu sa 10 bodova. Slabiji učinak ima tek Cremonese s osam bodova.

Linker
24. travanj 2024 05:17