Getty Images
ČEKAJU RASPLET PRIČE O TRENERU

DVOJICA HRVATA U POTPUNOJ NEIZVJESNOSTI ČEKAJU ZAVRŠNICU SEZONE Jedan je zbog 'tanke' minutaže doveo u pitanje i svoj status u reprezentaciji

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. svibanj 2018. 13:28

Marko Rog i Hrvoje Milić u potpunoj neizvjesnosti čekaju završnicu talijanskog prvenstva. Dvojica Hrvata nisu se naigrala kod trenera Sarrija, no Milić kaže:

- Napoli je veliki klub, trener Sarri je dugo gradio ovu momčad, tri godine oslanja se na gotovo isti kadar i ovog časa je glavno pitanje hoće li on otići ili ostati. O tome će sigurno dosta ovisiti igrački sastav za sljedeću sezonu.

Rog je zbog “tanke” minutaže doveo u pitanje svoj status u reprezentaciji i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, logično bi bilo da potraži adresu na kojoj će više igrati. No, prije toga očito će obaviti još jedan razgovor s aktualnim trenerom da vidi kani li mu dati pravu šansu u sljedećoj sezoni. Eventualni odlazak Sarrija (o kome talijanski mediji naveliko špekuliraju) drugačije bi pomiješao karte i tada bi Rogov ostanak ipak djelovao vjerojatnijim.

Soccer Football - Europa League Round of 32 First Leg - Napoli vs RB Leipzig - Stadio San Paolo, Naples, Italy - February 15, 2018   RB Leipzig's Marcel Sabitzer in action with Napoli's Marko Rog and Amadou Diawara (L)       REUTERS/Tony Gentile - RC1580A4B120
REUTERS

Teško izboriti mjesto

Hrvoje Milić stigao je tijekom zime kao slobodan igrač nakon raskida ugovora s grčkim Olympiacosom. Nije dobio šansu niti debitirati za Napoli u talijanskom prvenstvu, što ne čudi ako se zna da Sarri dugo “kuha” igrača prije nego što ga servira na velikoj sceni.

- Svi su mi rekli da kod Sarrija nije lako izboriti mjesto, jer traži od novog igrača da se detaljno uklopi u igru, da u njoj stekne sigurnost, pa mu tek potom ponudi priliku. Meni ugovor s Napolijem istječe krajem sezone, čekam što će kazati klub, hoće li mi ponuditi novi. Zasad ne mogu ništa više reći - odgovorio nam je Milić na pitanje o statusu i nastavku karijere.

On je također nekad bio hrvatski reprezentativac, a ima i iskustvo igranja u Italiji, gdje je nosio dres Fiorentine. Ovog ljeta mnogi će se poslovi odrađivati tek nakon Svjetskog prvenstva, pa nije isključeno da ćemo morati pričekati rješenje za Roga i Milića.

Linker
12. svibanj 2024 17:06