OSCAR DEL POZO Afp
PIŠE GAZZETA

Epski potez! Brozović odbio Interove milijune: Dobio plaću karijere, ali ne želi potpisati novi ugovor!?

Broz ima ponudu Newcastlea, a nije isključeno da se konkretno u igru uključe i neki drugi klubovi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. prosinac 2021. 19:00

Marcelo Brozović odbio je ponudu Intera da potpiše novi ugovor za plaću od 5,5 milijuna eura neto po sezoni, piše Gazzetta dello Sport i navodi da su čelnici Crno-plavih Beppe Marotta i Piero Ausilio odredili rok da s hrvatskim reprezentativcem riješe ostaje li ili ne do kraja siječnja.

Inter i Brozović već su dugo i pregovorima koji idu sporo. Prvo su došle informacije da igrač traži šest milijuna eura neto po sezoni, sada da je to sedam milijuna. Inter mu je ponudio 5,5, što je za 1,5 milijuna više u odnosu na plaću po dosadašnjem ugovoru, usto bi mu dao i bonuse. No, Brozović je to, prema pisanju spomenutog medija, pristojno otklonio.

Kako se čini da je tvrd pregovarač pitanje je ostaje li Interu manevarskog prostora. Ako ga žele zadržati bilo bi logično da mu daju koliko traži. To cjenkanje samo ruši ugled kluba jer trener Simone Inzaghi nedvosmisleno se izjasnio da Brozovića treba zadržati.

Brozović ima ponudu Newcastlea, a nije isključeno da se konkretno u igru uključe i neki drugi klubovi, pogotovo engleski. Ugovor mu istječe u lipnju i već od siječnja ima pravo pregovarati s kime želi. Nije krivo da bi volio i dalje nositi dres Intera, no radi se možda zadnjem velikom ugovoru u njegovoj karijeri, budući da ima 29 godina i ne kani pristati da bude ispod cijene koju realno ima na međunarodnom tržištu.

No, što znači taj deadline koji Inter spominje? Ako ne potpiše do kraja siječnja itekako će im trebati do finišta sezone, ne misle ga valjda poslati na tribine? Ili će ga prodati? Tko bi platio odštetu kad je na ljeto slobodan?

Linker
26. travanj 2024 11:15