Ivan Jurić

 ANTONIO BALASCO Controluce Via Afp
BURNO U SERIE A

Eurogol presudio Juriću i Pjaci, Tudor želi srušiti i lidera, Badelja će trenirati - Ševčenko!?

Odličnu utakmicu odigrao je hrvatski stoper Martin Erlić, Josip Brekalo nije nastupio zbog ozljede
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. studeni 2021. 17:51

Ivan Jurić proslavio je u prošlom kolu uvjerljivu (3:0) pobjedu protiv Sampdorije, ali je u subotu njegov Torino posrnuo na gostovanju kod Spezije. Pobjednički pogodak za domaćina je postigao Sala na asistenciju Kovalenka u 58. minuti. Odličan je u redovima domaćina bio hrvatski stoper Martin Erlić. Kod gostiju je Marko Pjaca igrao od 57. minute, dok je Josip Brekalo izostao zbog ozljede.

- Bila je to vrlo teška utakmica koju je presudio eurogol. Bila je to borba u kojoj smo teško prolazili prema naprijed. Nakon pogotka oni su se grčevito branili. Mislim da su momci dali sve, ali svakako postoje stvari koje se mogu popraviti, moramo u svemu podići ljestvicu. Postoje limiti, ali i prostor za napredak. Ovakvi se dani događaju i moramo ih prihvatiti – komentirao je Jurić.

Drugi splitski stručnjak u talijanskoj Serie A u nedjelju ide na još neugodnije gostovanje. Napoli ove sezone ne zna za poraz, ima 10 pobjeda i jedan remi, a na domaćem terenu doista fantastičan učinak od pet pobjeda u pet nastupa uz razliku pogodaka 10:1. Međutim, ima i Igor Tudor svojih aduta, Verona igra sjajno pod njegovim vodstvom, a u posljednja tri kola srušila je favorizirane momčadi Lazija i Juventusa.

- Igramo s jednim od velikih favorita za scudetto. Malo više motivacije sigurno će nam koristiti – izjavio je Tudor.

Kako se namjerava suprotstaviti Napoli?

- U obrani ćemo svi biti na velikom testu, ali ne želimo se odreći našeg ofenzivnog pristupa, čak ni na gostovanju kod lidera prvenstva. Smatram da bi nogomet trebao biti zabavan, šou za one koji dođu na stadion pogledati utakmicu.

Prokomentirao je bivši trener Hajduka i ono što je dosad napravila Verona pod njegovim vodstvom.

- Ovi su se momci od mog prvog dana stavili na raspolaganje s velikom poniznošću, a rezultate koje ostvarujemo možemo zahvaliti njihovim kvalitetama. Sretan sam našim putem i onime što smo postigli, ali nećemo se s time zadovoljavati – kazao je Tudor, koji neće moći računati na Ilića i Frabottu.

Genoa je još jedan klub koji je smijenio trenera tijekom aktualne sezone. U subotu je klub iz Genove, za koji igra i Milan Badelj, i službeno potvrdio informaciju o smjeni Davidea Ballardinija, o čemu se na Apeninima šuškalo zadnjih par dana. Genoa je dosad pobijedila u tek jednoj od 11 utakmica, dok je remi s Empolijem (2:2) u petak uvjerio nove klupske vlasnike (777 Partners) da je vrijeme za promjenu na klupi.

''Genoa je oslobodila Davidea Ballardinija njegovih dužnosti. Klub zahvaljuje treneru i njegovom stožeru za rad i strast koju je uvijek pokazivao'', stoji u klupskom priopćenju.

Glavni favorit za upražnjenu poziciju je bivši proslavljeni napadač Milana Andrij Ševčenko, koji bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor tijekom sljedećeg tjedna. Ševčenko je nedavno napustio klupu ukrajinske reprezentacije...

Linker
23. travanj 2024 22:11