Mario i Marija Pašalić
 Screenshot: Instagram
PRIZNANJE ZA SVE USPJEHE

Evo čime je Vatreni oduševio susjede i završio na naslovnici: To nije napravio nitko u njihovoj povijesti

Najveća navijačica mu je supruga Marija, idoli Lampard i Ivanišević, a žrtve - City i United!
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. listopad 2021. 13:51

Unatoč tome što je Atalanta na Old Traffordu ispustila vodstvo od 2:0 i na kraju izgubila od Manchester Uniteda s 2:3, hrvatski reprezentativac Mario Pašalić zaslužio je „predstavljanje“ u Gazzetti dello Sport kao prvi nogometaš nekog talijanskog kluba, koji je u Ligi prvaka zabio protiv dva velika kluba iz Manchestera, Cityja i Uniteda.

Njegov zgoditak protiv Cityja u Ligi prvaka prije dvije godine (u skupini su još bili Dinamo i Šahtar) značio je buđenje Atalante nakon tri poraza (završilo je 1:1, on je izjednačio u 49. minuti) i čudesan prolazak u eliminacijsku fazu. Sada je njegov vodeći pogodak u 15. minuti na Old Traffordu donio samo osobno zadovoljstvo, jer klub iz Bergama nije izvukao niti bod.


Kako god okreneš, Pašalić, koji u Atalanti igra od 2018. godine, svidio se Gazzetti i odlučila je zaći u njegov svijet tajni kako bi ga približila široj nogometnoj javnosti. Jedan od najomiljenijih igrača Hajduka u posljednjem desetljeću u posljednje vrijeme igra jako dobro, prije Manchester Uniteda je bio dvostruki asistent protiv Empolija u Serie A. Najveća tajna njegovih dobrih igara jest njegova najveća navijačica, supruga Marija s kojom je u braku od 2019. godine.

image
MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA Marco Bertorello/Afp/Profimedia

Na društvenim mrežama Mario i Marija dijele fotografije vezane uz neke obljetnice, gdje provode slobodno vrijeme (more, planine, putovanja svijetom), pa i kad odu negdje u šoping (Milano je blizu Bergama). Nakon supruge, Mariju su najveća podrška roditelji.


- Tko me inspirira? S obzirom na poziciju na kojoj igram, uvijek sam se divio Franku Lampardu zbog njegove klase i stila igre. Da bih bio poput njega, moram još puno raditi – rekao je Pašalić u jednom razgovoru.


Osim nogometa, Pašalić je ljubitelj tenisa, a najdraži tenisač mu je, naravno, Goran Ivanišević. Jedna od njegovih prvih fotografija na Instagramu jest zajednička s osvajačem Wimbledona iz 2001. godine.

image
PAUL ELLIS Afp


Prije nego se skrasio u Bergamu, Pašalić je ostavio vrlo dobar dojam u dresu Milana u sezoni 2016-17. Ne krije da mu je Italija „legla“ na prvu loptu, svaki slobodan trenutak koristi da bi provodio vrijeme u šetnji Bergamom. S „boljom polovicom“ otkriva sve čari Bergama, od tradicije do kulinarskih tajni.


- Bergamo mi se jako sviđa. Jest mali grad, ali je vrlo lijep, vrlo miran. Često odlazim u duge šetnje u okolici. Od jela mi se najviše sviđa specijalitet iz Bergama, casoncelli.


Za „box to box“ veznjaka statistika kaže da je od debija u dresu Hajduka u sezoni 2012-13 postigao 59 golova i podijelio 27 asistencija. Njegove partije u Hajduku su ga brzo odvukle u inozemstvo, Chelsea je „bacio udicu“ i potpisao ga, e da bi ga nakon toga slao na posudbe u Elche, Monaco, Milan i moskovski Spartak. U svakom od tih klubova Pašalić se nametnuo, a za reprezentaciju Hrvatske debitirao je još prije sedam godina u prijateljskom susretu protiv Cipra. Što se trofeja tiče, za sada je samo na talijanskom Superkupu osvojenom s Milanom.

Linker
25. travanj 2024 21:59