Igor Tudor

 DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp
‘TRAŽIO JE PROMJENE‘

Gazda napokon objasnio zašto je Tudor ekspresno dobio otkaz: ‘Umislio je da je vlasnik kluba‘

‘Sada imamo trenera koji govori istim jezikom i želi dokazati svoju vrijednost‘, kaže Lotito
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. listopad 2024. 22:55

Vlasnik Lazija Claudio Lotito u razgovoru za DAZN otkrio je razloge čestih promjena trenera u posljednje vrijeme. Za Maurizija Sarrija kazao je kako je morao otići jer je izgubio svlačionicu, a smjenu Igora Tudora nakon samo tri mjeseca opravdao je tvrdnjom kako je "umislio da je vlasnik kluba".

- Bio sam u dobrim odnosima sa Sarrijem. On ima svoj stav, ali imali smo dobru kemiju temeljenu na međusobnom poštovanju. Nakon jedne loše utakmice na Olimpicu primijetio sam da je momčad izgubila želju za borbom. Složio se i poslao momčad na dodatni trening. Neki igrači to nisu dobro prihvatili. Možda se više nisu osjećali posvećenima, ali to je pokazalo kako postoji dubok problem. Sarri je shvatio da više ne može voditi svlačionicu, pa je dao ostavku - otkrio je Lotito.

Uslijedio je Tudor koji je potpisao ugovor do ljeta 2025., međutim samo tri mjeseca kasnije i on je smijenjen.

- Tim je reagirao pod Tudorom. Međutim, na kraju sezone rekao je kako moramo napraviti neke drastične promjene, uključujući prodaju nekih igrača koji su stvarali probleme. Shvatili smo da je došlo vrijeme da smijenimo nekoga tko se osjeća kao vlasnik kluba - kazao je Lotito koji je potom za trenera angažirao Marca Baronija.

- Sada imamo trenera koji govori istim jezikom i želi dokazati svoju vrijednost. Evidentno je da svi moraju biti ujedinjeni iza njega - zaključio je prvi čovjek Lazija.

Linker
19. listopad 2024 13:05