Nicolň Campo/ddp Usa/profimedia
UNOSNE PREMIJE

Gazda se ‘raspištoljio‘: Brozović i ekipa podijelit će milijune ako izbace Milan i uđu u finale Lige prvaka

U idućih tek nešto više od mjesec dana past će odluka o tome tko je vlasnik talijanskog sjevera
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. travanj 2023. 18:53

Prvi čovjek Intera Steven Zhang odlučio je malo "pogurati" i dodatno motivirati svoje nogometaše pred polufinale Lige prvaka protiv gradskog rivala Milana. Naravno, bogatim bonusom. Ako izbore utakmicu za trofej u Istanbulu nogometaši Intera među sobom će podijeliti dva milijuna eura premija.

U idućih tek nešto više od mjesec dana past će odluka tko je gazda Milana jer gradski rivali tuku se ne samo za finale Lige prvaka nego i plasman u Serie A koji i iduće godine donosi utakmice u elitnom natjecanju europskog nogometa. "Rat za Milano" ušao je u posljednju fazu, a Zhang želi da iz njega Inter izađe kao pobjednika pa otuda i dodatak na bonuse za rezultat koji su već ugrađeni u ugovore igrača.

Finale Lige prvaka bilo bi šesto ostvareno pod njegovom upravom, drugo europsko, a Milan ne stoji Interu samo na putu do Istanbula. Sedam kola prije kraja natjecanja u Serie A Milan drži posljednju poziciju koja i iduće sezone vodi u Ligu prvaka, bodovno izjednačen s Romom, ali i s dva boda prednosti ispred Intera. A upravo je plasman u Top 4 na početku sezone u Interu postavljen kao minimalni cilj kako bi se zadržao kontinuitet nastupa u eliti.

Istovremeno, predsjednik Intera posljednjih nekoliko vodi drugu još i veću igru. Trogodišnji zajam koji je u svibnju 2021. odobrio Oaktree fond istječe za godinu dana. Zhang radi na operaciji refinanciranja tih 275 milijuna eura duga (bez kamata) koji su omča oko vrata Intera.

Linker
17. svibanj 2024 18:10