OŽIVIO JE DUH CALCIOPOLIJA

GAZZETTA OTKRILA NOVE DETALJE SPORNE SITUACIJE I GRUBOG STARTA NA MANDŽUKIĆU KOJI JE PODIJELIO ITALIJU 'Sudac je ignorirao pravilo...bio je to horor'

Derbi 35. kola Serie A između Intera i Juventusa na San Siru ostavio je repove. Juventus je slavio s 3:2, a sporna je odluka suca zbog dosuđenog crvenog kartona Interovom igraču nakon prekršaja nad Mariom Mandžukićem
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. travanj 2018. 15:00

Sudac Orsato izazvao je polemike isključenjem Vecina zbog starta na Mandžukiću nakon kojeg je podvrgnut lakšem operativnom zahvatu i nakon kojeg je dobio deset šavova.

Fotografija noge hrvatskog reprezentativca najbolje svjedoči o silini kontakta (10 šavova, upitan za iduće kolo), no problem je što je Orsato na odluke na suprotnoj strani imao drukčiji pogled, primjenjivao drukčiji kriterij i navukao gnjev velikog dijela Italije. U prvom redu navijača Napolija, pa Intera, onda i svih onih koji priželjkuju da Juventus siđe s trona...

Orsato je Staroj dami definitivno pomogao, a utakmica je za njega krenula nizbrdo kod isključenja Vecina u 18. minuti. Bio je blizu akcije, veznjaka Intera nagradio žutim kartonom, pa na sugestiju VAR pomoćnika Carla Valerija pogledao snimku i promijenio boju kartona.

Talijanska javnost smatra da se radilo o prekršaju koji je negdje između žutog i crvenog kartona. Orsato je najprije pokazao žuti, pa tek na sugestiju VAR suca Valerija pogledao snimku i promijenio odluku.

Što nije smio napraviti, navodi Gazzetta. Prema pravilima, VAR se može koristiti samo kod kaznenih udaraca, golova kojima je prethodila neregularnost, izravnih isključenja i davanja kartona (žutog ili crvenog) krivom igraču.

screenshot Instagram

Ili kako se to voli reći, samo kod “crno-bijelih” pogrešaka.

Orsato je Miralemu Pjaniću dva puta oprostio drugi žuti karton, isključenjem je mogao, prema kriteriju kojeg je primijenio kod Vecina i morao, kazniti i Barzaglija nakon starta na Icardiju, pa propustio dosuditi i poneki prekršaj za Inter u opasnoj zoni... Duh Calciopolija ponovo je oživio.

- Bio je poput Olivera u Madridu, ignorirao je pravilo 18 koje se odnosni na “common sense”. Pogriješio je isključenjem Vecina, pokvario utakmicu na travnjaku i izvan njega - navela je La Gazzetta dello Sport u opisu njegove ocjene, dok je Corriere dello Sport njegovu arbitražu ocijenio - hororom.

Linker
06. svibanj 2024 23:23