Andreas Solaro/AFP/Profimedia
NOVA AFERA

Golemi skandal u Juventusu: igrač pod istragom zbog klađenja, prijeti mu duga suspenzija

Pod sumnjom je utakmica Sassuola i Juventusa iz petog kola ovogodišnjeg izdanja Serie A
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 11. listopad 2023. 11:06

Ugledni Corriere dello Sport objavio je šokantnu objavu koja glasi: Mladi 22-godišnji igrač Juventusa Nicolo Fagioli tereti se za klađenje na online platformama, a neke od oklada izravno su se ticale Juventusa.

Isti izvor piše da je pod sumnjom utakmica Sassuola i Juventusa iz petog kola ovogodišnjeg izdanja Serie A, u kojoj je Stara dama pretrpjela poraz (4:2), a navodno je na jednoj od online kladionica stigao velik broj uplata na zbroj golova.

Za sportaše je klađenje u Italiji strogo zabranjeno, a pogotovo ako se klade na svoju momčad ili osobni učinak.

Slučaj je sada u rukama tužioca Giuseppea Chinea, navodi Corriere. Tek se treba utvrditi je li Fagioli sudjelovao u okladama i koliki su bili iznosi.

Ako se ispostavi točnim, prijeti mu trogodišnja suspenzija i novčana sankcija. A ne treba ni govoriti kako bi slučaj pokrenuo još veću aferu u Juventusu. Pod istragom bi bio veći dio momčadi i postavila bi se brojna pitanja o njihovom sudjelovanju u klađenju.

Bila bi to crna ‘crta‘ u karijeri Talijana koji se prošle sezone vratio s posudbe iz Cremonesea te za Juventus postigao tri gola i tri asistencije u 26 nastupa. Ove je sezone upisao jednu asistenciju u šest nastupa.

Podsjetimo, Paul Pogba negativno je optužen za doping, dokaže li se krivnja i Fagiolija, bio bi to još jedan ozbiljan skandal u talijanskom velikanu.

Linker
22. travanj 2024 05:53