Nikola Vlašić i suigrači iz Torina

 SPORTIMAGE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Sportimage/Alamy/Alamy/Profimedia
NA PUTU DO SLAVE

HR stručnjak napravio nešto što nije nitko u povijesti! Učinio je mudar potez s vrlo jasnom nakanom

Miks nacionalnosti, 10 reprezentativaca, ali zamjeraju mu što igra sa samo tri domaća igrača.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2022. 14:27

Hrvatski trener Ivan Jurić (47) uživa lijep ugled u Italiji, a navijači Torina iznimno ga vole i cijene. Međutim, pogled na svlačionicu Torina na prvu će vas navesti da pomislite kako Jurić baš i ne voli talijanske igrače. Naime, u ovoj sezoni u kojoj je već odigrano sedam kola za Torino su ukupno igrala samo tri Talijana!?

Takvo što se - kažu kroničari Torina - nije dogodilo nikada u povijesti, jer Torino je tradicionalno klub koji odgaja igrače, kroz povijest i mnoge koji su igrali za reprezentaciju Italije. Sada su tu samo tri Talijana koja imaju minutažu: Pellegri, Ricci i Buongiorno.

No, ograničen skromnim budžetom Jurić se snalazi kako zna i umije, pa u svlačionici ima pravu "legiju stranaca", od kojih je ipak 10 reprezentativaca svojih zemalja. Što opet na prvu odaje izgled vrhunske momčadi, što Torino na Jurićevu žalost ni izbliza nije.

Zanimljivo je vidjeti i različite nacionalnosti koje je u svlačionici okupio splitski trener. Šarena svita počinje s Paragvajcem Antoniom Sanabriom, pa prolazi kroz Mirančukovu Rusiju, da bi se nastavila s s Adopoom, Karamohom i Bayeyeovom u Francuskoj. Važna je i prisutnost igrača s Balkana. Tu je srpski trojac Milinković-Savić, Lukić i Radonjić, pa Jurićev sunarodnjak Vlašić. Berisha je Albanac, a Vojvoda Kosovar. Mladi Turčin Ilkhan velika je nada kluba, a tu su još i Čeh Zima, te austrijski bek Lazaro.

image

Ivan Jurić

MIGUEL MEDINA Afp

Dakle, mješavina različitih kultura i podrijetla, koje je Jurić mudro sakupio, s ciljem da Torino opet postane Veliki, s Talijanima ili bez njih.

Inače, Ivana Jurića i njegova igrače sutra čeka teško gostovanje kod Napolija.

"Tijekom reprezentativne stanke ovdje je ostala raditi mala skupina igrača, ali dobro smo radili. Napoli je među momčadima koje igraju odlično,trener Spalletti stvara jako dobru momčad i čeka nas teška utakmica. Mi moramo zadržati pozitivu, ne gledajući previše oko sebe, moramo misliti na rad. Pellegri i Ricci neće igrati zbog ozljede, vjerojatno ni Vojvoda. S druge strane, tu je oporavljeni Mirančuk, dobro sam ga vidio u ova dva tjedna, on je poseban igrač. Ima izvrsnu tehniku ​​i tjera te da dobro igraš. Sada na krilnim pozicijama imam više rješenja: Mirančuka, Vlašića i Radonjića. Moram odlučiti tko će početi, a postoji opcija da Mirančuk krene. Protiv Napolija očekujem napredak u odnosu na utakmicu protiv Sassuola. Nadam se da ćemo kući donijeti dobar rezultat."

Linker
19. travanj 2024 15:58