Massimiliano Allegri
 ANDREAS SOLARO Afp
PRIZNANJE UOČI DERBIJA

Hrvat doživio nešto nezapamćeno, a sada mu se poklonio i slavni trener Juventusa: ‘Radi izvanredno!‘

Prvi gradski derbi sezone dolazi u dobroj fazi kako za Torino tako i za Juventus
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. listopad 2021. 17:13

Momčad koju vodi Ivan Jurić, a čiji su članovi i Marko Pjaca te Josip Brekalo, napokon je izazvala puno odobravanja navijača, koji su prethodnih sezona bili razočarani Torinom. Nije zato čudno da je već nakon tri kola prvenstva Jurić doživio skandiranja sa sjeverne tribine Olimpica, što je po kroničarima Torina nezapamćeno.


- Jurić radi izvanredan posao - odao mu je priznanje i trener Juventusa Max Allegri - prenio je svoj mentalitet i taktički pristup igračima u relativno kratkom roku. Ovaj Torino jako puno trči i igra presing, moramo se dobro pripremiti za to."


Allegri je, naravno, iskusan trener. Zato stavlja vrijednost suparnika u prvi plan da bi i svojim igračima dao do znanja ono što ponavlja od presice nakon Chelsea.


- Mi moramo srediti stvari na tablici Serie A i ovu utakmicu trebamo shvatiti kao priliku da u tome uspijemo. No, morati ćemo biti vrlo pažljivi i aktivni cijelu utakmicu."

image
Ivan Jurić
DAVIDE CASENTINI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Davide Casentini/Zuma Press/Profimedia


Naravno, pobjeda nad Chelseaom je podigla dodatno samopouzdanje Juventusovih igrača, koje je bujalo i nakon 7 osvojenih bodova u protekla tri kola. Nakon što su u prva tri kola osvojili tek bod logično je da svi vjeruju kako je Stara dama krenula utabanim stazama prema vrhu. Upravo će utakmica sa Torinom, tri dana nakon velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja sa europskim prvakom, pokazati koliko je Allegrijeva terapija revitalizacije momčadi nakon dvije godine oscilacija, napredovala. U momčadi i dalje neće biti ozlijeđenih Dybale, Morate, Jorgea i Arthura. Kroničari najavljuju povratak Chiellinia u prvu momčad i time daju naslutiti da bi i Allegri mogao odgovoriti na Jurićev 3421 sa obranom s tri braniča (Bonucci i De Ligt)...


Ivan Jurić neće imati na raspolaganju Marka Pjacu, čiji se oporavak očekuje tijekom reprezentativne pauze. No, moguće je da se napokon priključe oporavljeni napadači, Belotti i Zaza, što je važno za kvalitetu ofenzivnog potencijala granatiera.


Mediji u prvi plan dvoboja, kad su igrači u pitanju, guraju dva brzanca, Federica Chiesu i Josipa Brekala. Talijan je postao idolo navijačima Juventusa, koji obožavaju njegovu energiju i efikanost, jurnjavu do posljednje sekunde, mada mu slavni prethodnik, David Trezeguet poručuje da bi morao više dozirati sprinterske i trkačke dionice.


-Fenomenalan je Chiesa, ali još treba utvrditi kada i gdje trčati, a ne suvišno trošiti energiju gdje ne treba."


Brekalo je u vrlo kratko vrijeme postao mezimac medija, a na dobrom je putu da takav status stekne kod navijača. Njegova brzina, tehnička rješenja i voljni moment sličan onog kojeg pokazuje njegov vršnjak Chiesa (23) kao da su iznenadili sve u okruženju Torina. Kao da nisu očekivali tako dobrog igrača u smiraj prijelaznog roka, a nakon što je vlasnik Urbano Cairo prilično loše kupovao proteklih par godina...


Torino i Juventus imaju isti broj bodova i dobru atmosferu. Toro je nakon rujanske reprezentativne pauze ostvario 8 od 12 bodova, uz 2 pobjede i 2 remija. Koliko je navijačima to dobro izgledalo, jer Toro igra u odnosu na prošle sezone kudikamo ljepše i učinkovitije, dovoljno sugerira da se više žali za propuštenim pobjedama u 2 remija (pogotovo protiv Lazia) nego slave pobjede. Nakon subotnjeg derbija svakako će netko biti manje zadovoljan nego što je sada...

Linker
18. travanj 2024 21:08