MARCO BERTORELLO Afp
ZAKOTRLJALA SE PRIČA

Hrvat na meti talijanskog diva: Juventus odustaje od Contea i Zidanea i dovodi našeg stručnjaka?

Juventus je ove sezone ostvario prilično slabe rezultate u talijanskom prvenstvu i kupu te u LP
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2023. 21:31

Bio je igrač i pomoćni trener, a u trećem mandatu u redovima Juventusa mogao bi postati glavni trener. Riječ je o Igoru Tudoru, hrvatskom stručnjaku čije se ime sve glasnije spominje u kombinacijama za klupu torinskog velikana.

Tudorova najbolja preporuka je sjajan posao kojeg je ove sezone napravio u Marseilleu, a aktualnom treneru Stare dame Massimilianu Allegriju pozicija u ovom trenutku nije previše sigurna.

Juventus je ove sezone ostvario prilično slabe rezultate u talijanskom prvenstvu i kupu te u Ligi prvaka, no u Europskoj ligi je stigao do polufinala u kojem će se susresti sa Sevillom.

I talijanski mediji ozbiljno se bave ovom temom. Tako Tuttosport i La Gazzetta dello Sport pišu kako su Antonio Conte i Zinedine Zidane ‘san‘, ali bi se Juventus mogao naći u financijskoj situaciji koja ne dozvoljava njihov angažman.

image

Igor Tudor

OLIVIER CHASSIGNOLE Afp

Isto tako, klubu iz Torina prijeti i zabrana nastupa u europskim natjecanjima zbog financijskih malverzacija, što bi podrazumijevalo forsiranje mladih igrača iz vlastite škole.

Stoga bi takav rasplet priče oko Stare dame mogao dovesti do Tudora, pišu talijanske novine. Okruženje poznaje odlično još iz igračkih dana, a sve je to nadogradio ulogom pomoćnika trenera Andree Pirla.

Problem bi mogao biti to što Tudor s Marseilleom ima ugovor do ljeta 2024. godine, no ne bi bilo prvi put da zbog Juventusa napušta radno mjesto.

Slično je napravio u ljeto 2020. godine kad je otišao iz Hajduka i prihvatio Pirlov poziv. Ipak, na Poljudu je tada situacija ipak bila malo drugačija nego što je sad u Marseilleu.

U svakom slučaju, Tudor je ‘vruća roba‘, 45-godišnji hrvatski stručnjak ima sjajnu trenersku perspektivu...

Linker
03. svibanj 2024 23:17