Ivan Jurić i Nemanja Radonjić

 Foto Mosca/spp/shutterstock Editorial/profimedia
KONAČNI RAZLAZ

Hrvat raskrstio s problematičnim reprezentativcem Srbije? Govorio mu da se ‘ugleda na Vatrenog‘ pa ga otpisao

Talijanski mediji u više su navrata izvještavali da trener nije zadovoljan njegovim zalaganjem
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. siječanj 2024. 12:47

Prema pisanju talijanskih medija, Ivan Jurić u akcije proljetnog dijela sezone krenut će bez 27-godišnjeg Nemanje Radonjića. Srpski reprezentativac u prvom dijelu sezone nije zadovoljio očekivanja našeg stručnjaka, stoga će određeno vrijeme (vjerojatno pola godine) provesti na posudbi.

Ako su talijanski portali vjerodostojno izvještavali, lako je zaključiti da se Jurić i Radonjić nikada nisu uspjeli u potpunosti razumjeti, odnosno da su nerijetko postojale nesuglasice u njihovu odnosu. Ofenzivac je postao igrač Torina ovog ljeta u 1,7 milijuna eura vrijednom transferu iz Marseillea. Prethodnu sezonu odradio je na posudbi u Torinu i očito zadovoljio Jurićeve uvjete, no stvari su se u posljednjih šest mjeseci uvelike promijenile.

- Radonjiću nedostaje poštovanja prema ovom sportu. Nisam ga uspio pretvoriti u nogometaša - govorio je Jurić u ožujku prošle godine, kada je situacija s derbija s Juventusom "podigla prašinu".

image

Ivan Jurić i Nemanja Radonjić

Marco Canoniero/alamy/alamy/profimedia

Jurić je, naime, uveo Radonjića u igru u 59. minuti, a već 15 minuta kasnije izveo ga je s travnjaka jer je skrivio pogodak.

- Kažem mu što treba napraviti, a on uđe i učini suprotno. To znači da nisi u igri. Dečko ima talenta, ali kao igrač moraš biti prisutan i budan - objasnio je trener svoju odluku.

I kasnije su tamošnji mediji u nekoliko navrata isticali da Jurić nije zadovoljan Radonjićevim radom na treninzima. S jednog od njih Jurić ga je izbacio početkom prosinca, upravo zbog manjka zalaganja, pa ga u idućoj utakmici nije ni stavio na popis igrača.

- Prošle sezone Radonjić je odigrao najviše utakmica otkako se bavi nogometom. Dali smo mu sve što smo mogli, a on često nije bio u stanju ispravno trenirati. To je neprihvatljivo za ovu razinu nogometa. Žao mi je zbog njega jer je vrhunski igrač, ali uništava svoju karijeru. Trebao bi slijediti primjer Nikole Vlašića, koji se uzdizao u teškim trenucima. Šteta, nadam se da će me Radonjić razumjeti - kazao je tada Jurić.

Otad je i više nego jasno da je torinski trener otpisao Radonjića, no još nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Nedavno je viđen na košarkaškom derbiju između Crvene Zvezde i Partizana na tribinama Štark arene. Navijači su ga pozdravili ovacijama i skandirali mu "Vrati se u Zvezdu", ali izglednije je da će Radonjić ostati u Italiji, gdje se među zainteresiranima spominje Monza.

Linker
30. travanj 2024 22:26