MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Massimo Paolone/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia
ODLIČNA POSUDBA

Hrvat sjajnom predstavom otklonio sve dvojbe, Talijani spremni platiti gotovo isto koliko je dobio i Dinamo?

Trener je zadovoljan izvedbama bivšeg dinamovca i zalaže se za potpuni transfer
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. travanj 2023. 15:28

Igra za ovu momčad čini me sretnim. Trener Thiago Motta bio je sjajan igrač. Svima nam je od velike pomoći, pogotovo nama veznjacima. Rastem pod njegovim vodstvom i zadovoljan sam prvim pogotkom u Seriji A. Odigrao sam mnogo utakmica, nedostajali su mi golovi i nadam se da ću tako nastaviti - to su riječi Nikole More prilikom osvrta na prvijenac u talijanskom prvenstvu postignut u 3:0 pobjedi protiv Udinesea, a pridodao mu je i asistenciju.

U Bologni su to shvatili kao sretnu vijest, zadovoljni su što se bivši dinamovac dobro snalazi na travnjacima Serie A, no još im je ljepše čuti da se Moro dobro osjeća u dresu kluba u kojem je na posudbi. Il Resto del Carlino izvještava da uopće nema dvojbe, Bologna želi otkupiti hrvatskog veznjaka posuđenog iz Dinamo Moskve.

Spomenuti medij piše da "možda još nije vrijeme za priču o budućnosti, ali osjeća se da Bologna ne može bez svog veznjaka", premda je u ovoj sezoni odigrao 16 od mogućih 28 utakmica, te startao u osam. Tvrde da je menadžer Thiago Motta zadovoljan Morinim izvedbama i "zalaže se za potvrdu njegovog potpisa".

Moro je ljetos stigao na posudbu, a želi li ga učiniti svojim igračem, Bologna mora moskovskom Dinamu završetkom sezone isplatiti sedam milijuna eura odštete, što je malo manji iznos od onog za koji je veznjak 2020. prešao u ruski klub iz Dinama (8.5 milijuna eura).

Ideja Bologne je dogovoriti nešto nižu otkupninu, pri čemu računaju i na sankcije Rusiji, koje omogućuju strancima da slobodno napuste svoje klubove.

Linker
27. travanj 2024 10:09