Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia
ZANIMLJIVO SVJEDOČANSTVO

Hrvat spasio izgubljenog Srbina: ‘On je bizaran i jako specifičan momak, puno je pio, radio probleme...‘

‘Da biste njega integrirali u ekipu i napravili odnos s njim treba vam ‘težak‘ trener‘
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 12:26

Srpski nogometaš Nemanja Radonjić je jedan od ključnih igrača Torina. Iako je oduvijek bio talentiran, Radonjić je vodio buran život zbog čega nije napravio veću karijeru

Serie A Radonjiću nije strana. Još 2014. godine stigao je u Romu gdje ga je doveo bivši nogometaš i poznati nogometni djelatnik Walter Sabatini koji je obnašao niz funkcija u Romi, Laziju, Interu, Palermu i Sampdoriji. Sabatini se osvrnuo na Radonjićevu problematičnu prošlost i pohvalio hrvatskog trenera Ivana Jurića koji ga je izgleda doveo u red.

- Doveo sam ga kao dijete jer sam znao da ima kvalitetu za Romu. Platili smo ga tri milijuna eura, a prodan je Marseilleu za 12 milijuna bez odigrane minute u Rominom dresu. Jako žalim zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba Radonjić je vodio jako problematičan život. Puno je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je živio - rekao je Sabatini pa odao počast Juriću:

- Poslao sam Juriću poruku da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste Radonjića integrirali u ekipu i napravili odnos s njim treba vam ‘težak‘ trener. On je bizaran i jako specifičan momak. Jurić je napravio ogroman posao s aspekta psihologije i discipline - poručio je Sabatini.

Linker
12. svibanj 2024 15:33