ALBERTO PIZZOLI Afp
TALIJANI O VATRENOM

‘Hrvata više ne doživljavaju kao prije, od velikog vođe postao je rezerva. Dođe li ponuda bit će žrtvovan‘

‘Vratio se u Inter nadajući se kako je ostavio probleme s ozljedama iza sebe, ali...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. ožujak 2023. 12:30

La Gazzetta dello Sport posvetila je veliki prostor Marcelu Brozoviću u tekstu naslovljenom "Od vođe i nezamjenjivog do rezerve" uz zaključak - rastanak hrvatskog nogometaša i Intera na ljeto čini se neminovan. Svega dvadesetak minuta koje je dobio u utakmici protiv Leccea, i to tjedan dana nakon što je kao kapetan predvodio "nerazzurre" u porazu u Bologni, razlog je zašto su se pomnije pozabavili statusom hrvatskog reprezentativca.

"Marcelo Brozović i dalje je slučaj za Inter. Simone Inzaghi ga je ponovno izostavio iz početne postave. Za Hrvata, koji je bio starter i među najgorima u knockoutu u Bologni kolo prije, bio je to novi težak trenutak jer sigurno je vjerovao kako se njegov status promijenio zahvaljujući odličnoj igri u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Porta. Našao se u neobičnoj ulozi od odnosu na njegovu karijeru u Interu, pogotovo od sezone 2017./18. nadalje kada je bio nezamjenjiv", piše najtiražna talijanska sportska tiskovina.

image
ETTORE GRIFFONI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ettore Griffoni/livemedia/shutterstock Editorial/profimedia

Naravno, u prilog thrvatskog veznjaka idu i silne ozljede koje su se ove sezone jedna za drugom ljepile na njega.

"Sezona 2022./23. počela je loše za Marcela njegovom prvom ozljedom u predsezoni, dan prije prijateljske utakmice protiv Villarreala u Lecceu zaustavilo ga je istegnuće lista. U rujnu stiže novi problem, ovaj puta s fleksorom lijeve natkoljenice zbog čega je izbivao mjesec i pol dana. U Kataru je bio uobičajena referentna točka za Hrvatsku sve do 3:0 poraza u polufinalu s Argentinom kada je zbog smetnji u bedrima s terena izašao odmah na početku drugog dijela. Vratio se u Inter nadajući se kako je ostavio probleme s ozljedama iza sebe, no onda je zbog ozljede lista čitav siječanj bio izvan konkurencije..", navodi se u tekstu.

Posljedično, ostavilo je to traga na njegovoj formi i statusu kojeg ima kod Simone Inzaghija.

"Brozović trenutno više nije startni playmaker: Calhanoglu mu je ukrao tu ulogu, a Mkhitaryan 2023. uvijek počinje na poziciji "mezzale". Plus tu je Barella... Hrvat će morati vratiti izgubljenu fizičku spremu i prije svega stav kakav je imao u svojim zlatnim danima da pokuša vratiti status startera. U Interu ga danas doživljavaju drugačijim nego u prošlosti, tmurnijim i manje nasmijanim. U Bologni, gdje je nosio kapetansku vrpcu, pustio je Lautara Martineza da pred kamerama objasni knockout i lošu igru. Nije istupio u ime momčadi i uprava je to primijetila" navodi se u tekstu uz zaključak kako se rastanak Brozovića i Intera na ljeto čini izvjesnim.

"Stigne li primjerena ponuda, bit će žrtvovan".



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
03. svibanj 2024 18:38