Ivan Perišić bi karijeru mogao nastaviti u Juventusu

 AFP
VATRENI NA METI VELIKANA

Hrvati bi ovoga ljeta mogli napraviti potres na tržištu, a posebno će odjeknuti transfer Ivana Perišića

Dva hrvatska reprezentativca našla su se u središtu zanimanje medija s Apenina
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. svibanj 2022. 14:24

Josip Brekalo odbio je ostati u Torinu, a Gazzetta dello Sport tvrdi da su velike šanse kako će prema tom gradu voziti Ivan Perišić čim odigra završnu utakmicu sezone za Inter, te će potpisati za Juventus. Dok se Crno-plavi još nadaju poskliznuću Milana i scudettu, transferno tržište već radi punom parom.

Hrvati su u središtu zanimanja medija na Apeninima. Brekalo je jasno poručio Torinu da se ne vidi dalje u tom klubu koji je imao pravo prvokupa ugovora od Wolfsburga do 15. svibnja što nije iskoristio. Nakon jedne sezone diže sidro. Nije ni imalo smisla da forsiraju nastavak suradnje, sportski direktor Davide Vagnati bio je jasan kako u otkup nisu išli jer Brekalo to nije htio. Koliko ga god navijači htjeli i dalje... Ostala mu je oproštajna utakmica s Romom, ako mu trener Ivan Jurić ponudi šansu.

Prije nekog vremena procurilo je kako je Brekalo dogovorio suradnju s jednim od najpoznatijih hrvatskih menadžera Andyjem Barom koji bi mogao imati asa u rukavu. Kamo će hrvatski reprezentativac predmet je opsežnih špekulacija, spominju se Napoli, Atalanta, Lazio, Atletico Madrid, Villarreal, Eintracht, Southampptom, West Ham... Ugovor s Wolfsburgom veže ga još jednu sezonu, a Nijemci su dosad tražili 11 milijuna eura. Napoli ga je snimao već prije koju sezonu, tada je poruka Partenopeija bila kako bi im bio zanimljiv kad bi tražili lijevo krilo, a to ne trebaju jer imaju Insignea. Sada on odlazi u MLS... Ima li u tom dimu još vatre?

Josip je odigrao prvu godinu u Serie A u kojoj je zabio sedam golova i najavio da će sljedeća biti bolja. Je li to sugestija da ostaje u Italiji? Ili će se pokazati da su Englezi i ovom zgodom najbolji kupac.

Ivanu Perišiću istječe ugovor, Inter mu je ponudio četiri milijuna eura po sezoni, neki će reći 4,5, ali samo za jednu godinu i potencijalno drugu. Mediji ne staju s imenima velikih klubova koji u njemu vide odlično rješenje jer za takvu klasu nije skup. Potpisao bi za šest milijuna eura godišnje, a odštetu ne treba platiti...

Talijanski novinari samo su u zadnje vrijeme plasirali niz promašenih teza, neki su se pokazali loše informiranima kao Tuttosport koji je tvrdio da će Torino 99,99 posto otkupiti Brekala. I nisu dali vjerovati da od toga neće biti ništa. Tako je prošli tjedan lansirana i "bomba" o transferu Perišića u Chelsea što je ocijenjeno toliko sigurnm da bi bio "senzacionalan obrat ako se ne dogodi", a sada je Gazzetta grunula iz topa: Juventus je već rezervirao Perišića, ako šef Agnelli upali zeleno svjetlo potpisat će na dvije godine s opcijom do 2025. za traženih šest milijuna eura sezonski. Osim njega spominju se i Di Maria i Pogba, te klub mora odabrati koga doista uzeti. Pogba je već nosio dres Stare dame.

Međutim, mediji bliski Interu smiruju fanove tvrdeći da to nije istina, da će se Perišić na kraju sezone sastati s direktorom sadašnjeg kluba Beppeom Marottom koji će pojačati ponudu i privoljeti ga da ostane nakon izvanredne sezone. Kod fanova se osjeća napetost jer vide da se radi o trenutačno najboljem igraču kluba.

Mnogi se nogometaši rado oglašavaju na društvenom mrežama, ali im se ponekad izvade "grijesi prošlosti". Tako su iz miljeao Intera plasirali da je Perišić 10. rujna 2017. godine, nakon što je na San Siru zabio za 2:0 protiv SPAL-a, dobio poziv navijača Juventusa da im se pridruži. Odgovorio je: "Nikad prijatelju!" No, juventini mu nisu zamjerili. Barem nije bilo govora da jesu.

Perišić je s Interom osvojio Kup, bio je junak finala s dva gola i vrlo dobrom igrom upravo protiv Stare dame, u svim natjecanjima ove sezone imao je devet pogodaka i devet asistencija, u Serie A sedam plus sedam, sa 33 godine i dalje djeluje moćno, "guta" teren od jednog do drugo gola, brani i zabija. Nije čudno što treneri velikih klubova vide da im može pomoći. Tako i Max Allegri u Juventusu.

Brekalo i Perišić nisu jedini Vatreni koji bi mogli promijeniti sredinu, za razliku od prošle godine ovo bi će biti zanimljivo ljeto, ali i bitno jer kad krene sezona malo će vremena ostati od Svjetskog prvenstva i značajno je za reprezentaciju kako će, oni koji promijene adresu, reagirati u novim sredinama.

Modrić postaje Marcina legenda

Luka Modrić će prije novog ugovora s Realom danas (srijeda) dobiti još jednu prestižnu nagrada. Španjolski lista Marca dodijelio mu je trofej "Marcina legenda" koji je kroz desetljeća davala samo najvećim sporskim velikanima za njihove briljantne karijere. Svećanost će se održati u Casinu de Madrid, uz nazočnost sportske kreme i čelnika Reala.

Tako će kao prvi Hrvat ući u društvo "besmrtnih" jer prije njega dobitnici su bili Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Michael Jordan, Ronaldo, Alfredo di Stefano, Rafael Nadal, Leo Messi, Usain Bolt, Pele, Fernando Alonso...

Luka je dobivao različita priznanja, no ovo je posebno, jedno od najvećih. Za najboljeg sportaša 2018. godine Modrića je proglasio AIPS, Međunarodno udruženje sportskih novinara, a Marcina nagrada još je jedna potvrda Modrićeva ulaska u Top asove svih vremena. (da)

Linker
19. travanj 2024 01:22