MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Marco Canoniero/Shutterstock Editorial/Profimedia
OTKINUO BODOVE VELIKANIMA

Hrvatski stručnjak preporodio momčad i poslao poruku: ‘Sezonu smo počeli u katastrofalnoj situaciji...‘

Nakon remija protiv lidera talijanskog prvenstva oglasio se hrvatski stručnjak
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. travanj 2022. 09:27

Nakon što je već oduzeo bodove Juventusu i Interu, Ivan Jurić je s Torinom zaustavio Milan (0:0) u pohodu na titulu prvaka u Serie A, ali hrvatski trener nije potpuno zadovoljan.

- Naša momčad je igrala jako dobro, stvorili smo dosta prilika u drugom poluvremenu i mislim da smo zaslužili više – rekao je Jurić.

- Meni se Milan sviđa, obožavam dinamičnost i tempo njihovih igrača.

Ono što bi on htio, a sada mu nedostaje u momčadi, jest kvalitetan vezni igrač koji bi spojio sredinu terena i napad.

- Moji igrači su fizički snažni, sposobni su boriti se. Radimo puno na kvaliteti i tehnici, vidio sam napredak u dodavanjima i kretnjama u napadu, ali u momčadi je puno mladih igrača, koji još moraju puno učiti. Fali nam taj igrače koji bi sve povezao. Dennis Praet to može, ali on je ozlijeđen.

Jurić je preporodio Torino, već je osvojio više bodova (39) nego prošle sezone.

- Sezonu smo počeli u katastrofalnoj situaciji. Bio je to kraj jedne ere, s igračima koji su dali puno toga i više ništa nisu imali, a u posljednje dvije sezone su se spašavali ispadanja u posljednjoj utakmici. Nije bilo lako graditi novu momčad praktički s istim igračima, s obzirom da smo doveli smo dva ili tri nova lica.

U prijevodu Jurićeve riječi se mogu tumačiti da nije sigurno da će ostati na klupi Torina ukoliko klupski čelnici ne otvore novčanik i omoguće mu da pojača momčad za nešto više od 11. mjesta na tablici.

Linker
27. travanj 2024 01:58