Ivan Jurić

 SYLVAIN THOMAS Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA

Hrvatski trener odgovorio na Bobanove kritike i komentirao Nikolu Vlašića: ‘Nevjerojatno je snažan‘

Zvonimir Boban je kritizirao igru s trojicom igrača u obrani, a trener Torina mu odgovorio.
Piše: SNObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 22:30

"On je fizički jedan od naših najboljih igrača, nevjerojatno je koliko je on snažan sportaš." Tim je riječima trener Torina Ivan Jurić odgovorio na pitanje o stanju Nikole Vlašića uoči utakmice 3. kola Serie A kod Cremonesea koju Torino igra sutra s početkom u 18:30.

Vlašić je zaigrao odmah po dolasku iz West Hama - protiv Monze je igrao posljednjih 45 minuta, a protiv Lazija je proveo svih 90 minuta na terenu.

"On sjajno izgleda na treninzima, a nadam se da će i on i Radonjić te Mirančuk podići razinu svoje igre jer nisu igrali puno prije toga", kaže hrvatski trener.

Jurić je komentirao i izjavu Zvonimira Bobana koji je kritizirao igranje s tri obrambena igrača.

"Milan je protiv nas lani igrao s tri igrača u obrani, a Pobegu su čuvali striktno s jednim čuvarom. Kada igrate jedan-na-jedan preko cijelog terena, ja to nazivam proaktivnim jer izlazite ofenzivno. Boban se referira na stari talijanski sustav 3-5-2, ali u tom sustavu ne igraš nužno defenzivno. Puno je momčadi u Italiji koje prihvaćaju opasne situacije kako bi ostvarile visoki presing, a to nema veze s time igraš li s trojicom ili četvoricom u obrani", izjavio je Jurić.

Linker
07. svibanj 2024 16:00