LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia
LEGENDA KLUBA

‘Hrvatski trener radi dobar posao, ali zbog jedne stvari vjerujem da će krajem sezone raskrstiti s klubom‘

Našem menadžeru ne ide sve prema planovima, još nije prihvatio ponudu produljenja ugovora
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. travanj 2023. 06:19

U Torinu stvari ne idu prema planovima Ivana Jurića. Stručnjak iz Splita nadao se da će klub otkupiti većinu posuđenih igrača, među kojima je i Nikola Vlašić, no sve upućuje na to da se takav scenarij neće dogoditi. Jurić želi momčad koja će konkurirati za europsku poziciju, a ako još jednom proživi odlaske važnih aduta, znatno će mu se umanjiti šanse za taj pothvat.

Zato se u torinskoj okolini nerijetko raspravlja o budućnosti Ivana Jurića. Ugovor mu istječe na ljeto iduće godine, uprava mu je već ponudila dodatno produljenje, ali Jurić još nije potpisao. Marco Ferrante, peti najbolji strijelac u povijesti Torina (254 gola), uvjeren je da klub i hrvatski stručnjak nemaju zajedničku budućnost jer Jurić traži jedno, a klub čini suprotno.

image

Ivan Jurić i Jose Mourinho

LORIS ROSELLI Nurphoto Via Afp

- Mislim da Jurić radi dobar posao, ali vidimo da odnos s klubom nije idiličan. On traži igrače, a klub mu ih ne dovodi. Previše lošeg raspoloženja može utjecati na momčad, vjerujem da će im se na kraju godine putevi razdvojiti - kazao je Ferrante za TMW Radio.

Jurić je u svibnju 2021. napustio Hellas Veronu jer klub nije ispunio njegove zahtjeve, stoga Ferranteova teorija zasigurno "drži vodu". No, treba naglasiti da Jurić ne misli da je torinska uprava glavni razlog neostvarenih ciljeva. Baš je ovog tjedna preuzeo dio odgovornosti uz spomen tehničkog direktora Davidea Vagnatija.

- I Vagnati i ja mogli smo učiniti više, mogli smo stvoriti bolju energiju ili "team building", stvoriti harmoniju. S onim što smo imali na raspolaganju, obojica smo mogli bolje - poručio je Jurić, prenosi lokalni torinski medij Toro.

image

Nikola Vlašić

MARCO BERTORELLO Afp

Nikola Vlašić iduće sezone vjerojatno neće nositi boje Torina, već će se vratiti u West Ham, pisala je La Repubblica, jer Talijani nisu spremni izdvojiti oko 15 milijuna eura otkupnine. Juriću je hrvatski reprezentativac praktički neizostavni adut, iako je u zadnje vrijeme počeo gubiti minutažu, što je menadžer objasnio prije četiri dana:

- Vlašićev pad nije povezan za neizvjesnošću po pitanju njegove budućnosti. Prije Svjetskog prvenstva dobro je igrao, zatim je malo pao. On je veliki čovjek, znam koja je njegova vrijednost. Pokušat ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način u posljednjem dijelu prvenstva - rekao je Jurić o sunarodnjaku s kojim će se, po svemu sudeći, rastati krajem sezone.

Linker
29. rujan 2024 01:50