Andrea Belotti je napustio Torino kao slobodan igrač

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
OTIŠLI I HRVATI

Hrvatski trener vapi za pojačanjima, ostao je bez igrača koji su mu postigli više od 50 posto golova

Torino će se morati ojačati u napadačkom dijelu uoči sljedeće sezone
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2022. 17:18

Ivan Jurić vratio je Torino u gornji dio tablice Serie A. Nakon što je prethodne dvije sezone završili kao 16. i 17. momčad u Italiji, hrvatski je stručnjak Torino doveo do 10. pozicije. Torino je igrao lijep nogomet, možda je mogao biti i neku poziciju bolje plasiran, ali Jurić je u svojoj prvoj sezoni definitivno napravio dobar posao.

No, Hrvat se sada našao u velikim mukama pri slaganju momčadi za sljedeću sezonu. Naime, iz momčadi su mu otišli strijelci više od 50% golova u prošloj sezoni, a zamjena još nema.

Torino je u Seria A ove sezone ukupno postigao 46 golova od kojih je 8 postigao Andrea Belotti koji nije potpisao novi ugovor te odlazi besplatno. Sedam golova je zabio Josip Brekalo koji je bio na posudbi iz Wolfsburga te nije prihvatio ponudu Torina za ostankom u klubu; Tommaso Pobega je postigao 4, a on je bio na posudbi iz Milana; Gleison Bremer je postigao tri, a on izgleda da odlazi u Milan; Marko Pjaca je također imao 3 gola, a on se vraća u Juventus; a dva je postigao Dennis Praet koji je igrao kao posuđen igrač iz Leicestera. Ukupno je to 27 golova bez kojih je Torino ostao.

Jurić zato traži napadačka pojačanja, a talijanski mediji pišu kako je blizu dolaska brazilski napadač Joao Pedro. On je trenutno član Watforda u kojem je prošle sezone postigao 3 gola. Transfermarkt ga procjenjuje na 14 milijuna eura, a pitanje je može li on nadoknaditi Belottijev učinak. U svakom slučaju, Jurić će morati dobiti pojačanja...

Linker
26. travanj 2024 11:55