Igor Tudor

 Fabrizio Corradetti/ipa Sport// Imago Sportfotodienst/profimedia
‘VRATIO DUŠU KLUBU ‘

Hvalospjevi za Tudora, Hrvat oduševio: ‘Probudio je buntovnike i zaboravljene, a gledali smo kako se snovi ruše‘

‘Igor nikad nije bio mister sutrašnjice, njegova drastična promjena je upalila‘
Piše: SN/SDObjavljeno: 30. travanj 2024. 10:06

Splićanin je klupu rimskog giganta preuzeo nakon ostavke Maurizija Sarrija. Sarri je otišao nakon što je izgubio pet od šest zadnjih prvenstvenih utakmica te tako iz zone Lige prvaka pao na tek deveto mjesto. Nakon nešto više od mjesec dana koliko je Tudor trener Lazija, piše talijanski Corriere dello Sport, a prenosi Slobodna Dalmacija, bivši trener Hajduka odradio je dobar posao.

S Tudorom na klupi Biancocelesti su s prosjeka od 1,42 boda po utakmici u Serie A došli na 2,4. Zahvaljujući 4 pobjede u 5 utakmica (Juventus, Salernitana, Genoa i Verona, s jedinim teškim nokautom u derbiju). Dodamo li i Kup Italije bismo došli do 5 pobjeda u 7 utakmica. Talijanima se očito dopada što Tudor djeluje u trenutku, nije opterećen kalkulacijama budućnosti.

"Tudor nikad nije bio mister sutrašnjice, kroz sadašnjost gradi budućnost i to je od početka smisao njegove misije. Sarrijev Lazio je klonuo i gledao kako mu snovi nestaju. Šok je zaista bio potreban, Tudor im je vratio dušu. Uz neospornu širinu sredstava i načina na koje je promijenio modul, ponovno je pokrenuo buntovnike (Luis Alberto) i zaboravljene (Kamada) te popravio stil i navike. Postoji dugoročna ideja teama", piše Corriere dello Sport, te dodaje da je "drastična promjena upalila" misleći na promjenu formacije iz Sarrijevih 4-3-3 u 3-5-2 i njezine varijacije, kako je slagao momčad i u Marseilleu.

Raspoloženje je sada na visokom nivou za završnicu sezone, u kojoj momčad može iskoristiti povoljniji kalendar i osigurati barem plasman u Europsku ligu, a možda se i nadati nečemu više. Liga prvaka ovisit će i o kombinaciji rezultata s Atalantom i Romom, s obzirom na to da Laziju slijede izravni okršaji protiv jedne i druge momčadi. U svakom slučaju, ponovio je i sam trener, cilj je osvojiti što više bodova.

Linker
30. travanj 2024 10:08