CRISTIANO MAZZI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Cristiano Mazzi/zuma Press/profimedia
TALIJANSKI KUP

Ibrahimović i društvo svladali Jurića i Vlašića pa ispisali povijest: ‘Nagradio nas je pristup utakmici‘

Frosinone će po prvi put u povijesti igrati osminu finala gdje ih čeka aktualni državni prvak
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. studeni 2023. 08:17

Nogometaši Frosinonea izborili su plasman u osminu finala talijanskog nogometnog Kupa nakon što su poslije produžetaka na gostovanju sa 2-1 pobijedili Torino kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Frosinone je poveo već u petoj minuti golom Arijona Ibrahimovića, no u 31. minuti izjednačio je David Zima.

U 76. minuti Ivan Ilić je doveo Torino u vodstvo, no slavlje domaćih navijača karatko je trajalo, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Torino je bio blizu vodstva i u 82. minuti, Pietro Pellegri je pucao, no golman Michele Cerofolini je obranio. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade opasno je zaprijetio i Nikola Vlašić, ali je gostujuća mreža ostala netaknutom.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 98. minuti kada je Brazilac Reinier sjajnu kontru gostiju pretvorio u pogodak nakon odlične asistencije Jorgea.

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Nikola Vlašić je za Torino igrao od 67. minute, dok je Karlo Lulić na suprotnoj strani zaigrao od prve minute produžetka.

Za peterostruke osvajače talijanskog Kupa Torino, tako je ovdje završilo putovanje, dok će Frosinone po prvi put u povijesti igrati osminu finala gdje ih čeka aktualni državni prvak - Napoli.

Njihov je vratar branio nemoguće. Nemam zaista što zamjeriti svojim dečkima - započeo je Ivan Jurić na konferenciji za medije nakon utakmice pa nastavio:

- Dečki su dali sve od sebe, ali bilo je jako teško. Stvorili smo mnogo situacija u kojima smo mogli doći do gola, ali isto tako smo napravili nekoliko pogrešaka koje su nas koštale. To je nogomet, nekad utakmice jednostavno završe ovako...

- Stvorili smo manje prilika od Torina, ali bili smo čvrsti u obrani i konkretni prema naprijed. Nagradio nas je pristup u utakmici i prošli smo dalje. Ponosan sam na dečke - bili su dojmovi 54-godišnjeg stratega Frosinonea Eusebia Di Francesca

Linker
18. svibanj 2024 01:12