Zlatan Ibrahimović
 SCREENSHOT: INSTAGRAM
SVE JE PRIZNAO

Ibrahimović otkrio zašto je objavio fotku u dresu Švedske i razljutio naciju, Jurić se ‘poklonio‘ Milanu

‘Ljut sam na sebe! Čak je i meni danas nedostajalo nemilosrdnosti, danas nisam bio prisutan‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2020. 09:22

Ivan Jurić bio je s Veronom na milimetar od velikog pothvata u Milanu, gdje se na kraju ipak morao zadovoljiti remijem protiv vodeće momčadi Serie A (2-2).

Gostima je izjednačenje u infarktnoj završnici donio Zlatan Ibrahimović (koji je prethodno promašio penal), i to nakon što je VAR minutu ranije poništio gol Calabrije. Gosti su već nakon 19 minuta imali prednost od 2:0, zabili su Barák i Zaccagni.

Ibrahimović je nakon utakmice bio u centru pozornosti, prvo je objasnio ljutito lice...

image
MIGUEL MEDINA

"Da, namršteno lice, ovaj remi nije dobar za nas. Imali smo puno šansi, ja sam promašio penal, mislim da ću sljedećeg prepustiti Kessieu. Napravili smo puno pogrešaka, ali idemo dalje. Važna je stvar ne izgubiti i ne ostati bez ovog samopouzdanja koje imamo. Naravno da želimo stalno pobjeđivati", rekao je Ibra koji je Milanu vratio upravo taj pobjednički zanos.

U svom je stilu objasnio sinoćnju lošiju partiju.

"Ljut sam na sebe, kada se umor uvuče u glavu, nisi na 100 posto. Igrali smo puno utakmica u kratkom vremenu, i hvala bogu da je stigla ova reprezentativna stanka. Čak je i meni danas nedostajalo jasnoće i nemilosrdnosti pred golom, danas nisam bio prisutan", priznao je Šveđanin.

image
MIGUEL MEDINA

Nije mogao izbjeći pitanje o fotografiji u dresu švedske reprezentacije koju je prije nekoliko dana objavio na Instagramu. Mnogi su pomislili da se vraća u reprezentaciju.

"Ma ne, to sam napravio zato da malo iznerviran ljude u Švedskoj", otkrio je Zlatan koji je i dalje najbolji strijelac Seriea A s 8 golova iz pet nastupa.

View this post on Instagram

Long time no see

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Za kraj, progovorio je i borbi za naslov. Milan je, unatoč kiksu, i dalje prvi sa 17 bodova.

"Naš cilj je Scudetto. Prije početka sezone si moraš postaviti neke ciljeve, ne možeš istrčati na teren samo da bi igrao. To je barem moj mentalitet".

image
Ivan Jurić
MIGUEL MEDINA

Ivan Jurić nije mogao poželjeti bolji početak utakmice, ali i potresniju završnicu. Na kraju, dva boda protiv vodeće momčadi lige ipak ostavljaju dovoljno razloga za zadovoljstvo.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno, i tih prvih 65 minuta su moji igrači točno po dogovoru odrađivali zadatke. Međutim, onda smo pali i nismo ni fizički više mogli pratiti Milan, nismo u nekim trenucima pokazali dovoljno karaktera i snage. Ipak, moram pohvaliti svoje igrače jer su još jednom odigrali na gornjoj granici svojih mogućnosti. Nije nam lako, promijenili smo osam igrača u odnosu na momčad prije pola godine", rekao je Jurić i pogledao u budućnost, u borbu za naslov prvaka.

"Milan je fantastičan, ima sve što treba za osvajanje naslova - mladu, talentniranu momčad koja igra visoki presing i puno trči. Mislim da se Juventus neće imati lak posao kao nekih prošlih sezona, tu su i Roma, Napoli, Inter..., neće Juventusu biti lako obraniti titulu".

Linker
24. travanj 2024 20:48