Zlatan Ibrahimović

 STEFAN JERREVANG Tt News Agency Via Afp
ŽESTOKO PREPUCAVANJE

Ibrahimović otvorio novu frontu. Nakon Bobana, obratio mu se i Capello: ‘Ne smiješ uništiti temelje‘

Slavni talijanski trener je istaknuo kako Milan nije poboljšao svoju momčad za ovu sezonu
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2024. 10:42

Zlatan Ibrahimović je nastavio s kontroverzama i nakon igračke karijere. Nakon što se Šveđanin, koji sada vodi sportsku politiku Milana, prije nekoliko dana obračunao sa Zvonimirom Bobanom, sada je došao red na Fabija Capella. Legendarni trener se osvrnuo na Zlatanovu izjavu kako je on glavni u Milanu, odnosno kako on donosi sve odluke.

- Čuo sam šefa na TV-u: kaže da je on glavni, zar ne? Dakle, ima neku odgovornost - počeo je Capello i nastavio:

- U momčadi trenutno nema niti jednog igrača vezne linije koji je osvojio Scudetto. Ako si pobjednik, trebaš poboljšati temelje, a ne ih uništiti. Posljednjih godina tu su bili ofenzivni veznjaci i polušpice, a gdje je sada playmaker? Problem je i centarfor jer je Giroud bio igrač kaznenog prostora dok to Morata nije.

image

Fabio Capello

ITALY PHOTO PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Capello se okrenuo i Romi te je bio iznenađen otkazom Danielleu De Rossiju kojeg je u Romi naslijedio Ivan Jurić.

- Ako si napravio nekakvu mini revoluciju u momčadi, moraš mu dati vremena, a ne otpustiti ga nakon četiri utakmice - istaknuo je Capello koji je komentirao i posao kojeg radi Antonio Conte u Napoliju.

- Čim nije uspio u prvoj utakmici, bio je javno oštar i to ne samo u svlačionici. Upozorio ih je da to neće trpjeti. Što bi trebao učiniti? Ući u glave igrača. Čini se da nisu u natjecateljskom ritmu. Nakon osvajanja Scudetta, nedostajao im je duh, kao da im je to bilo dovoljno, da nemaju više izazova.

Linker
20. rujan 2024 12:22