GLYN KIRK Afp
TVRDI LA REPUBBLICA

Igor Tudor na meti velikana koji nema vremena za eksperimente! Hrvat zvuči kao bolji izbor od konkurencije

Igor Tudor radi sjajan posao na klupi Olympique Marseillea i to nije prošlo nezapaženo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2022. 13:00

Dočekan s puno sumnji, hrvatski trener uspio je odmah nametnuti autoritet i ideje u svlačionici. Dok iščekuje sutrašnje gostovanje Rennesa na Vélodromeu, Tudor može sam sebi čestitati na izvrsnom početku sezone.

Takav Tudorov rad zapažen je diljem Europe, a prema informacijama La Repubblice posebno ga motri veliki - Juventus. Staru damu vodi Massimiliano Allegri, koji živi pod pritiskom kao nikad prije. Vrlo cijenjeni talijanski trener kataklizmično je otvorio sezonu, kako u Serie A, tako i u Ligi prvaka. Talijani već danima pišu da je na klupi samo zbog odštete, jer Allegri ima plaću od devet milijuna eura po sezoni, a ugovor mu traje do lipnja 2025. Allegri stoga nije kratkoročno ugrožen, ali sljedećeg lipnja malo ga tko vidi na istoj poziciji, osim ako se u međuvremenu rezultati momčadi drastično ne promijene.

Doduše, nije nemoguće zamisliti ni odlazak Massimiliana Allegrija već u stanci, tijekom Svjetskog prvenstva 2022. Konkretno, ako Allegri ne uspije barem donekle preokrenuti situaciju u Ligi prvaka i Serie A, njegov bi odlazak mogao biti neizbježan već u zimi. I to prije svega na inicijativu Pavela Nedveda, ključnog čovjeka kluba zaduženog za nogometna pitanja. Nedved - kažu - ne vjeruje u Allegrijev rad.

La Repubblica tako baš Igora Tudora navodi kao trenera kojeg Juventus cilja, ali tek u lipnju, jer Stara dama je svjesna da Hrvat neće napustiti OM tijekom sezone. Osim Igor Tudora, još tri trenera su na meti Juvea: Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel i Paolo Montero.

Roberto De Zerbi (43) istaknuo se vodeći Sassuolo, ali daleko je to od ranga Juventusa. Trenutačno je bez posla. Tuchel je upravo dobio otkaz u Chelseaju, te je izgledao jako shrvano, što ne odaje izgled trenera koji bi nekoga mogao preporoditi. Paolo Montero (51) vodi mladu momčad Juventusa, ali i on nema baš rezultatske parametre za preuzeti Juventus. Veliki je to rizik, a Juve nema vremena za eksperimente.

Tudor kao bivši igrač i pomoćni trener u Juventusu zvuči kao bolji izbor od sve trojice. U Veroni je napravio odličan rezultat, u Marseilleu radi još i bolji. Zna se da ima svoju čvrstu viziju i da ga ne zanima kako se tko od igrača u svlačionici zove. U Marseilleu je pokazao da bez problema zna izaći na kraj s "nedodirljivim" zvijezdama.

Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći mjeseci, ali čelnici OM-a sigurno će pažljivo osluškivati signale iz Torina. Baš kao i Tudor.

Linker
02. svibanj 2024 10:43