FILIPPO MONTEFORTE Afp
PORAZ IM TEŠKO PAO

Igor Tudor uzdrmao nogometnog velikana: ‘Nije da smo postali klošari, ovo je teško i bolno‘

‘Pritisak? Ljepota je biti u Juveu, inače bolje igrajte mali nogomet s prijateljima‘, kaže Szczesny
Piše: Vito TomasObjavljeno: 01. travanj 2024. 07:27

Igor Tudor na najbolji je mogući način otvorio svoju epizodu u Laziju. U derbiju 30. kola Serie A Lacijali su s 1:0 svladali Juventus na Olimpijskom stadionu u Rimu. Pogodak odluke postigao je Adam Marušić u trećoj minuti sudačke nadoknade.

- Nisam mogao poželjeti bolji debi. Pobjeda na ovaj način je predivna, ne mogu zamisliti bolji početak naše zajedničke avanture. Sretan sam zbog igrača - izjavio je Tudor nakon utakmice protiv kluba za koji je igrao i u kojem je bio pomoćni trener.

Protivnički trener, Massimiliano Allegri, iako nije mogao biti zadovoljan konačnim rezultatom, nije bio pretjerano kritičan prema svojim igračima.

- Ne gubimo samopouzdanje, i dalje smo u punom zamahu za dva cilja, Kup i plasman u Ligu prvaka. Dečkima nikada nije nedostajalo zalaganja i profesionalizma, mogu im samo zamjeriti primljeni pogodak pet sekundi prije kraja. Loše smo odigrali završnicu susreta - rekao je 56-godišnji talijanski stručnjak nakon utakmice pa nadodao:

- Trebamo šutjeti i nastaviti raditi. Za sada u ligi imamo dobru sezonu, a navijačima poručujem da nas moraju nastaviti podržavati. Moramo vjerovati, imamo još nekoliko bodova ispred ostalih. Nije da smo postali klošari odjednom, već nam stvari trenutno idu malo lošije - zaključio je Allegri.

Golman Juventusa Wojciech Szczesny bio je razočaran nakon utakmice, svjestan teškog perioda kroz koji njegov klub prolazi.

- Ovo je trenutak koji nas tjera da shvatimo da svatko od nas mora dati nešto više Juventusu. Ovo je teško i negativno razdoblje, koje boli sve nas. Moramo učiniti sve da ostvarimo preostale ciljeve, plasman u Ligu prvaka važan je i na ekonomskoj razini te je naš prioritet to ostvariti. Pritisak? Ljepota je biti u Juveu, inače bolje igrajte mali nogomet s prijateljima... - ironično je zaključio 33-godišnji Poljak.

Linker
01. travanj 2024 07:27