Igor Tudor se razišao s Veronom

 LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp
NIJE BILO UVJETA ZA NASTAVAK

Igor Tudor više nije trener Verone: ‘Dugo sam razmišljao o ovome, ali ispravno je bilo razići se‘

Hrvatski trener više neće voditi talijanskog prvoligaša kojeg je doveo do devetog mjesta
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2022. 11:49

Igor Tudor više nije trener talijanskog nogometnog prvoligaša Verone. Klub i hrvatski stručnjak su se navodno sporazumno rastali, odnosno nije ni došlo do razgovora o novom ugovoru. Postojeći ugovor je Tudora vezao uz Veronu još mjesec dana samo, do 30. lipnja.

"Bila je to teška odluka. U Veroni sam pronašao radno okruženje i skupinu fantastičnih igrača koji su omogućili da stvorim sklad s klubom. Zahvaljujući tome postigli smo izvanredne rezultate", istaknuo je Tudor za klupsku web-stranicu.

"Dugo sam razmišljao o ovome. Cijenim iskrenost i transparentnost predsjednika u pojašnjavanju planova za sljedeću sezonu. No, obojica smo se složili da ne postoje svi uvjeti potrebni da bismo nastavili suradnju. Stoga je bilo ispravno razići se. Pozdrav gradu Veroni, u kojem sam se lijepo proveo. Hvala navijačima koji su slali ljubav i toplinu. Klubu želim puno sreće" - izjavio je hrvatski strateg.

"Klub i predsjednik Maurizio Setti zahvaljuju gospodinu Tudoru na izvrsnom radu koji je obavio. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", kratko je pak priopćila Verona.

Podsjetimo, Tudor je imenovan trenerom Verone početkom sad već minule sezone, u rujnu prošle godine, a sezonu 2021./22. su završili na 9. mjestu.

Linker
16. travanj 2024 07:45