PIER MARCO TACCA Anadolu Agency Via Afp
PIŠU TALIJANI

Igrao je u Juventusu sedam godina, osvojio brojne trofeje, a sada ih tuži za 50 milijuna eura

Argentinac smatra da je oštećen i ima namjeru istjerati pravdu
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2023. 13:19

Argentinska zvijezda Rome odlučila je tužiti svoj bivši klub i tražiti 50 milijuna eura odštete. Riječ je o Paulu Dybali koji traži da mu torinski velikan isplati razliku između već dogovorene svote za novi ugovor 2021. godine a koji nikad nije potpisao i ugovora kojeg je kasnije potpisao s Romom.

Corriere della Sera navodi kako je Dybala angažirao odvjetnika Lucu Ferrarija da pokrene postupak isplate dogovorenih sredstava. Argentinski nogometaš smatra da je oštećen i da mu sada već bivši klub treba isplatiti razliku od 9.2 milijuna eura po sezoni. Pored toga traži isplatu dodatna tri milijuna eura koliko mu je Juventus ostao dužan od ranije.

image

Paulo Dybala

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

"Juventus mi duguje više od tri milijuna eura za plaće iz 2021. godine, a zadnji rok za uplatu im je do travnja. Ako se to ne dogodi, slijedi tužba koju cijelo vrijeme pokušavam izbjeći", rekao je Dybala.

"Prva tužba će se odnositi na neispunjavanje dogovorene suradnje, a druga na obveze iz ugovora koji je potpisan", dodao je odvjetnik Ferrari.

Juventus je u Juventusu igrao između 2015. i ljeta 2022. godine kada je prešao u Romu. Osvojio je s klubom brojne trofeje, među kojima četiri naslova talijanskog prvaka i četiri Talijanska kupa. Ukupno je u redovima ‘Bianconera‘ zabio 115 golova u 293 odigrane utakmice.

Iako je već bio dogovoren novi ugovor, Juventus je na kraju odlučio povući se iz posla nakon kupnje Dušana Vlahovića. Tako je Dybala bez odštete kao slobodan igrač potpisao za rimski klub, ali uz osjetno slabije financijske uvjete od ranije dogovorenih s Juventusom.

Linker
20. travanj 2024 10:42