Massimo Tarantino za igračkih dana

 Bildbyran/zuma Press/profimedia
INSTINKTIVNA REAKCIJA

Inter doveo istinskog junaka, svladao je napadača koji je usmrtio jednu i ranio pet osoba

Massimo Tarantino je postao voditelj klupske akademije milanskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2023. 07:23

Massimo Tarantino je rođen u Palermu, ali je od malih nogu navijač Intera i za igračkih dana je bio nadomak ispunjenju sna da zaigra za Nerazzurre. U ljeto 1996. je došao iz Napolija, ali zbog ozljede Ahilove tetive nije upisao niti jedan nastup za Inter. Kasnije je otišao u Bolognu pa je, kako kaže, ‘sami prstom dotaknuo nebo‘. Sada je dobio priliku da u Interu ostavi trag kao voditelj klupske akademije.

Tarantino je na poziciji stopera odigrao 203 utakmice u Serie A, još 31 u tamošnjem kupu, a ima i 22 nastupa u europskim klupskim natjecanjima. Tome treba dodati i 90 nastupa u drugoj talijanskoj ligi, Serie A. Igrao je za Cataniju, Napoli, Monzu, Barlettu, Inter, Bolognu, Como, Triestinu i Paviju. U Napoliju je formalno bio član šampionske, Maradonine momčadi, ali samo prvih nekoliko mjeseci sezone jer ga je klub ubrzo poslao na posudbu u Monzu. Nakon kraja igračke karijere ostao je u nogometu. Prvo u akademijama za mlade igrače u Bologni i Romi, zatim kao tehnički direktor SPAL-a, a prije dolaska u Inter radio je kao sportski direktor Siene.

Bez obzira na bogatu karijeru Tarantino je u Italiji poznatiji po hrabrosti koju je pokazao u listopadu prošle godine u shopping centru u Assagu. On se tamo zatekao za vrijeme krvavog napada 46-godišnjaka koji je nožem usmrtio jednu i ozlijedio pet osoba. Žrtava bi moguće bilo još da se nije umiješao Tarantino. On je udarcem nogom napadaču izbio nož iz ruku te ga savladao i čuvao dok nije došla policija.

- Bio sam na blagajni sa suprugom i kćerkom kada sam vidio napadača s nožem u ruci. Instinktivno sam pomislio da ne trebam bježati već sam nogom udario po njegovoj ruci i nož mu je ispao. Uzeo sam ga i bacio, a istovremeno sam držao napadača. Srećom on se nije opirao, bio je miran dok nije došla pomoć i policija - ispričao je Tarantino što se tada dogodilo.

U napadu je ozlijeđen 29-godišnji stoper Pablo Mari koji je tada igrao u Monzi kao posuđeni igrač Arsenala. On je dobio udarac u glavu i ubod nožem u leđa, ali nije imao težih posljedica. Za napadača se saznalo da je psihički bolesnik.

Linker
29. travanj 2024 14:26