ISABELLA BONOTTO Afp
SERIE A

Inter preokretom iščupao važne bodove, slavlje Atalante i sedmi gol čudesnog Lookmana u četiri utakmice

Cremonese i dalje posljednji bez ijedne pobjede, Inter privremeno drugi, Napoli na vrhu
Piše: HINA/SNObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:24

Inter je preokretom slavio 2:1 na gostovanju kod Cremonesea u 20. kolu talijanskog prvenstva i tako privremeno izborio drugo mjesto ljestvice s 40 bodova. Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović odgledao je utakmicu s klupe, a čovjekom odluke pokazao se argentinski napadač Lautaro Martinez.

Početnu dominaciju Intera posljednja talijanska momčad prekinula je besprijekornim pogotkom Davida Okerekea u 11. minuti. Nigerijski centarfor potegnuo je 20-ak metara i neobranjivo poslao loptu u same rašlje, ali krasotica subote nije bila dovoljna za bilo kakav plijen Cremonesea. Lautaro Martinez poravnao je rezultat 10 minuta kasnije, a u 65. spretno je iskoristio dubinsko dodavanje Edina Džeke i dodao nova tri boda na konto Nerazzurra.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Nešto slabiji ulov imao je Ivan Jurić na klupi Torina. Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu na gostovanju kod Empolija i veći dio susreta djelovao pod rezultatskim deficitom, da bi u konačnici ekipe podijelile bodove 2:2 remijem. Marko Pjaca ostao je na klupi domaćina.

Od početka ove sezone Jurićev sastav izgleda dobro i ravnopravno u većini utakmica, ali unatoč tomu nerijetko se dovode u neugodnu situaciju. Tako je bilo i u subotu - Sebastiano Luperto zabio je za vodstvo Empolija u 37. minuti, da bi Jurić reagirao s čak četiri zamjene u početnim minutama drugog dijela. No, umjesto adekvatne reakcije osvježenih gostiju, vidjeli smo sjajan pogodak Razvana Marina (69.) s distance za 2:0 domaćina. Torino je stigao do boda pogocima Samuelea Riccija (82.) i Antonia Sanabrije (85.).

Vlašić uglavnom nije dolazio do izražaja, nijednom nije zapucao prema vratima, no dodavanja su, premda malobrojna, uglavnom pronalazila željeno odredište. Jurić je emotivno proživljavao susret i zamolio svog pomoćnika Mattea Para da prokomentira remi pred medijima.

- Nije lako ostati svoj kad primiš dva gola, zato moji igrači zaslužuju aplauz. Nadali smo se pobjedi, ali s obzirom na tijek ogleda, i ovaj bod je važan - poručio je Paro s osmog mjesta ligaške ljestvice (27 bodova).

U nedjelju se za prvoligaške bodove bore Milan - Sassuolo, Juventus - Monza, Lazio - Fiorentina i Napoli - Roma, dok kolo završava u ponedjeljak utakmicom Udinese - Verona.



Novo slavlje Atalante, Lookman u četiri utakmice zabio - sedam golova!

image

Ademola Lookman

ISABELLA BONOTTO Afp

Nogometaši Atalante jednostavno su upisali novu ligašku pobjedu, na domaćem terenu u Bergamu pobijedili su Sampdoriju 2-0 u susretu 20. kola Serie A.

Danac Joakim Maehle je u 42. minuti postigao prvi pogodak na susretu, dok je u 57. končanih 2-0 postavio Lookman.

Upravo je nigerijski nogometaš Ademola Lookman igrač s najboljom formom u Serie A. Lookman je u posljednje četiri utakmice postigao čak sedam golova. Prije ovog pogotka dao je po dva pogotka Salernitani i Juventusu u prvenstvu te dva Speziji u domaćem Kupu.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je ove subote igrao od 68. minute.

Atalanta je ovom pobjedom stigla na treće mjesto ljestvice, dok je Sampdoria i dalje u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu.

U nedjelju se za prvoligaške bodove bore Milan - Sassuolo, Juventus - Monza, Lazio - Fiorentina i Napoli - Roma, dok kolo završava u ponedjeljak utakmicom Udinese - Verona.

Linker
25. travanj 2024 12:16