MICHAEL TRAN Afp
PODUZETNI KOŠARKAŠ

Investicija vrijedna više od milijardu eura: LeBron James postaje suvlasnik velikog europskog kluba

Od sutra novi vlasnici preuzimaju skorašnjeg suparnika Dinama. U tom poslu imat će i slavnog partnera
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 15:44

Investicijski fond Main Street Advisors iz Los Angelesa, u čijem sastavu je i jedan od najvećih košarkaša svih vremena LeBron James, postat će suvlasnik talijanskog nogometnog kluba AC Milan, javlja ESPN pozivajući se na Financial Times.

Ranije je već bilo poznato da je američki investicijski fond RedBird Capital Partners postao novi vlasnik AC Milana. Zamijenio je drugu američku tvrtku, fond Elliott Management. Posao se procjenjuje na 1,2 milijarde eura. RedBird će nove imena partnera u poslu objaviti u srijedu, 31. kolovoza, kada službeno preuzimaju kontrolu nad timom.

Inače, dosadašnji vlasnik Elliott Management kupio je Milan 2018. nakon što bivši vlasnik kluba Li Yonghong fondu nije vratio dug od 32 milijuna eura. Nisu se baš iskazali, iako se mogu pohvaliti time da je Milan u prošloj sezoni postao prvak Italije.

U Hrvatskoj će se pamtiti po tome što su potjerali Zvonimira Bobana, kao direktora nogometnih pitanja u klubu, nakon što su mu iza leđa pokušali dovesti Ralfa Rangnicka za trenera. Prije toga Boban je doveo Stefana Piolija s kojim je Milan osvojio naslov. Boban se pak na sudu ‘utješio‘ s otprilike pet milijuna eura otpremnine.

Linker
05. svibanj 2024 15:57