EMMANUELE MASTRODONATO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Emmanuele Mastrodonato/livemedia/shutterstock Editorial/profimedia
TEŽAK ISPIT

Ivan Jurić čeka hit sezone: ‘Nisam vidio bolju momčad, savršeni su, a njemu zavidim na znanju‘

‘Ono što je impresivno je razumijevanje igre; Eintracht je igrao presing visoko i rugali su im se‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. ožujak 2023. 16:10

Torino našeg Ivana Jurića sutra igra protiv Napolija, uvjerljivo vodećeg sastava Serie A, a po mnogima i momčadi koja igra najbolji nogomet u Europi.

"Za mene je to najbolja momčad otkad sam trener u smislu razumijevanja igre, strukture momčadi, rasta skupine od prošle do ove godine. Morate biti savršeni za takav rast. Oni suparniku otežavaju sve jer imaju ludo razumijevanje igre, što god radite, oni maju protumjere."

Spalletti je definirao svog Torino kao "Bika koji guši", kako vi definirate Napoli?

"Savršeni su, nikad nisam vidio ovakvu momčad. Ono što je impresivno je razumijevanje igre; Eintracht je igrao presing visoko i rugali su im se, ako ih čekaš nisko, naći će prostora. Rijetko smo vidjeli ovakve momčadi čak i u Europi."

Vi niste jesenas loše izgledali protiv njih u Napulju?

"Po mom mišljenju, odigrali smo sjajnu prvu utakmicu, ali čim smo otvorili prostor kaznili su nas. Međutim, možda smo bili jedina momčad koja je imala veći posjed lopte od Napolija. Bilo je zanimljivih ideja iz te utakmice."

Jurića posebno impresionira Spalletti.

"Zavidim Spallettiju jer kažem da je to pravi trener. Zavidim mu na znanju. Drugi imaju veliko ime, ali su više menadžeri nego treneri, on je pravi trener."

Jeste li ponosni što vidite Rrahmanija kojeg ste vodili u Varoni na ovoj razini?

"Svi smo ponosni, spektakularan dečko. Prve godine nije igrao, stalno je bio na klupi, ali je radio kao lud čekajući svoj trenutak. Sjajan dečko, volim ga."

Najavio je Jurić i povratka hrvatskog igrača u postavu Torina.

"Mirančuka neće biti zbog ozljede, Vlašić će igrati umjesto njega."

Jurić je nedavno kritizirao Radonjića, sada ga hvali.

"Odigrao je savršenu utakmicu protiv Leccea, čak i u fazi obrane. On je igrač Torina koji je najviše trčao i koji je postigao maksimalne brzine. Dakle, ako želi ima lude fizičke vještine. Nadajmo se da će tako nastaviti."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. ožujak 2023 16:10